10 let spolu, těhotná, cítím, že mě už nemiluje

evaamy
9. zář 2014

Ahoj, s manželem bydlíme již 6 let v byte, na který máme hypotéku a mě se tady nelíbí. 5 let byl zařízený privizorne, loni ho muž celý zařídil, sám postavil linku atp., chvilku jsem byla spokojená, ale letos mě to zase chytlo a ze se chci odsud odstěhovat, protože je tu celou dobu extrémní hluk. Jsou to novostavby a celých 6 let se tady stavi, je tu frekventovany kruhac a vedle ložnice máme výměník tepla, který hučí a budí mě v noci-6let! Používám špunty do uší, ake i tak to jde slyšet. Manžel nic neslyší. Tudíž já už z tohoto bytu mám nervy v kýblu,nesnáším to tady a to je myslím kámen úrazu. Jsem totiž věčně naštvaná, že je tu hluk, že se mi tu nelíbí a ho to samozřejmě nebaví poslouchat, myslím, že jsem se mu tímto zprotivila a chápu ho. On se snaží, v práci dře, abychom měli peníze, celý byt krásné zařídil, několikrát se pokoušel s vymenickou něco udělat- domluvit nějakou opravu, ale bohužel marně. Majitelem vymenicky je pražská plynárenská a jsme jim buřt. K věci. Cítím, že mě nemiluje, řekl mi, že ho stvu, že chce "starou Evicku" a já se vás ptám, co mám dělat. Samozřejmě, že si budu dávat pozor na pusu co se stížností na byt týče, ale co ještě? Jak rozdmychat aspoň trochu vzájemně lásky, abychom spolu byli rádi. Jsem teď těhotná a na miminko se oba těšíme, ráda bych, aby vyrustalo v laskyplnem prostředí. Nejde mi o to zachraňovat manzelstvi jen kvůli dítěti, ale já manžela miluji a vážím si ho, a chci, aby i on byl se mnou šťastný.

duzame
9. zář 2014

Tvoje pocity můžou být zesíleny, nebo překrouceny hormonama v těhotenství. Já jsem měla neskutečné "stíhy". Po porodu jsem všechno viděla najednou jinak. Tak hlavu vzhůru. 😉

evaamy
autor
9. zář 2014

Děkuji, je to od tebe mile, úplně mě to zahralo u srdce. Ale vím, že na našem vztahu nějaké praskliny jsou. Musím se začít trochu snažit.

missa111
9. zář 2014

Ja se chtěla v prvním těhotenství co týden rozvádět. Pořád jsem se cítila ubliženě a nemilovaná a tlustá ( plus27kg). Po porodu se to zlepšilo a naplno jsme se zamilovali do dcery.

lenicka07
9. zář 2014

@evaamy Já bych to nesváděla jen na těhotenství, ty problémy jsou asi trvalejší. Ale zkus si představit sebe na jeho místě. Dře se v práci, snaží se o to a ono a přijde domů a čeká na něj naštvaná ženská. Co chce asi on? Přijít domů, dát si s tebou kafe, poklábosit, vykašlat se na každodenní starosti, čeká že se na něj usměješ, že budeš mít dobrou náladu, že mu dáš najevo jak ses na něj těšila,... a místo toho.... Vzpomeň si jaká byla "ta stará Evička" - to je asi to vodítko, já nevím jakou máš povahu, ale zkus zapomenout na těch pár blbých let a vrátit to trochu zpátky. A jinak, na tvém místě bych se snažila z bytu co nejvíc vypadnout, za kulturou, za sportem nebo já nevím co máš ráda. Protože s miminkem to nějakou dobu asi nepůjde.

kvakuska
9. zář 2014

@lenicka07 jenže s miminkem nebude spát určitě se špunty v uších, takže se nevyspí nejen kvůli mimču, ale i kvůli výměničce ... někdo si prostě na určité zvuky nezvykne, a tohle bude asi ten případ, 6 let být špatně vyspaná, to už se musí někde projevit ... trávit čas venku není řešení, když se člověk ani netěší domů, protože ten byt nemá rád ... pro příklad nemusím chodit daleko, lidé pod námi se odstěhovali jinam, protože si nedokázali zvyknout na tramvaje, které naší ulicí vyjíždějí z depa
@evaamy s miminkem budeš trávit doma hodně času ... takže já bych asi řešila ten byt, jen je škoda, žes to neřešila už vloni, když ještě byt nebyl úplně zařízený ... hypotéka by se dala určitě převést na jiný byt a spokojený vztah by za výměnu bytu určitě stál ... tolik můj názor na tvůj úvodní příspěvek 😠

evaamy
autor
9. zář 2014

Děkuji vám za názory, taky si myslím, že kdybychom se odstěhovali, tak by se náš život změnil. Naštěstí máme 2kk tak nás stěhování nemine. Nemáte nějaké tipy jak ho příjemně překvapit? Co děláte pro svého muže vy?

lenicka07
9. zář 2014

@kvakuska Reagovala jsem jen na to, na co se ptala, třeba jinou možnost (např. prodej) nemá. Kdo si koupí byt, ve kterém je takový hluk? A když nemáš jinou možnost kam jít (nebo do doby než se to vyřeší), trávit prostě co nejvíc času jinde, když jí v bytě chytá takový splín, jiná rada mě fakt nenapadá...

lenicka07
9. zář 2014

@evaamy Třeba uvařím oblíbené jídlo nebo nějakou chuťovku, koukneme společně na film, masáž bolavých zad, atd. 🙂

rozzaarka
9. zář 2014

@evaamy taky jsem pro resit byt. to je koren tvoji nespokojenosti a ta je korenem toho,ze manzel neni spokojeny. Zalezi na tom, jaky je tvuj manzel, co ma rad. Urcite nepohrdne dobrou veceri, treba muj si ji da radsi ode mne nez v restauraci, pekna prochazka, jit do divadla/do kina jestli to ma rad, nejaky ten sex, povidani, upecena buchta... je toho spousta, cim udelat radost, pak zalezi na tom komu 🙂 jen se zamysli, jaky je muz typ a co ho dela stastnym 🙂

kvakuska
9. zář 2014

@lenicka07 no při prodeji bych asi potenciálním zájemcům neříkala, že se stěhuji pryč kvůli hluku ... prostě naskytla se nám jiná možnost bydlení ... hotovo ... všechno je relativní, to co se dnes může zdát jako šíleně komplikované (koupě nového bytu a stěhování) se za pár let může zdát jako naprostá prkotina 😎 ... tak jak je teď zakladatelka "protivná" na manžela může být za chvíli "protivná" na dítě, prostě špatně vyspanej člověk (i když spí ve vlastním bytě a ve vlastní posteli) ... nezávidím jí

rozzaarka
9. zář 2014

@evaamy jeste se zamysli, jak on projevuje/projevoval naklonnost a lasku tobe - darky, ciny, slova... a udelej to stejne. pouzij jeho jazyk lasky 😉

marketa80
9. zář 2014

řešila bych to prodejem nebo výměnou, pokud je to novostavba a nově zařízená, nebude to problém. A někomu jinému hluk nemusí vadit. Vždyť píšeš, že manželovi to nevadí, ty jsi asi víc citlivější na hluk. Jiný byt a podle mě bude po problému🙂 Přeji hodně štěstí🙂
A koukám jde o Prahu, tam jsou lidé na hluk zvyklí, tak prodej nebude problém🙂

lenicka07
9. zář 2014

@rozzaarka To mi připomíná knihu "Sex začíná v kuchyni" 🙂

rozzaarka
9. zář 2014

@lenicka07 jeee, tu neznam 🙂 ale asi po ni kouknu 🙂 po porodu stagnuje i sex i kuchyne 😀 😀

lenicka07
9. zář 2014

@rozzaarka Docela pěkná knížka, přesně ta myšlenka, co píšeš, mi z ní utkvěla 🙂 Určitě si jí přečti, a myslím že by jí měl přečíst i chlap 🙂 Stručně vysvětlený název (co si matně pamatuju): pokud chlap chce pěkný sex, základem je pochválit ženu v kuchyni 🙂 🙂

rozzaarka
9. zář 2014

@lenicka07 tamta myslenka z knizky 5 jazyku lasky 🙂 uz je to strasne dlouho, co jsem to cetla, ale myslenka fakt dobra 🙂 kazdopadne u te tvoji je maly zadrhel - napred musi byt neco v te kuchyni 😀 😀 ale at nezeru, uz se to postupne zase lepsi 🙂 🙂 tak zpulky uz ma zase i obedy do prace 🙂

lenicka07
9. zář 2014

@rozzaarka Základní myšlenka je umět jeden druhého pochválit, Pak autor dělil jedince podle toho, jak vyjadřují své city - buď slovy, činy, nebo dárky (přesně jak píšeš). Když v páru každý projevuje city jinak (a očekává totéž od druhého) tak pak není vztah harmonický.

lenicka07
9. zář 2014

@rozzaarka JJ ten zádrhel jsem měla přesně na mysli, čekala jsem že ti to dojde samo 😀 😀 😀
no tak ti dva autoři od sebe opisovali 😀

rozzaarka
9. zář 2014

@lenicka07 tak ten u me mel jeste dalsi 2 jazyky 🙂 ale myslenka stejna 🙂 🙂 nahodou, vcera jsem delala repny karabanatky a muz byl unesen. jen jsem koncila v pul 9 😀 takze pak jsme sli koupat, uspavat a padli jsme taky 🙂 🙂 a na zitra ma pripravenou snidani, obed a veceri uvarim v nejhorsim az prijde 🙂 plany jsou velkolepe... bude prece streda 😀

lenicka07
9. zář 2014

@rozzaarka No jo, ale to ho nesmíš nechat aby se přejedl, pak ta myšlenka nefunguje 😀 Můj když se přejí, tak může chválit jak chce, ale nakonec jeho vinou z toho nic není (usne) 🙂

romantika
9. zář 2014

měli jsme stejny problém v bydleni v novnostavbe a s hlukem, ja taky porad breptala. nakonec jsme prodavali protože jsme na hypo nemeli peníze a az po odstehovani manzel priznal, ze je mu bez hluku také lepe. chlapi věci tolik neresi, nicmene resi ze si zena stezuje a to je toci do nepricetnosti. je to slozite, takze vam urcite pomuze odstěhovat se,ale jak k tomu chytre donutit manžela je opravdu tezke. obzvlast v tehu. musite si uvědomit, ze on v tom byte vidi co dokazal a nechce se smířit s tim, ze ten velky krok co udelal manželce nevoni. bohužel dnes je na tohle desna doba, novostavby jsou nekvalitni, lide se zatizi hypotékou na cely život a pak uz je to o rozvod něco zmenit. nam nakonec nahral život, ja bych se v tom byte taky zcvokla.

mariti
9. zář 2014

Taky jsem chtěla zmínit tu knížku 5 jazyků lásky, předběhli jste mě🙂 přijde mi fakt hodně užitečná. V podstatě to znám - můj muž hooodně stojí o pochvalu a jakoukoli kritiku snáší nesmírně těžce a bere osobně, taky jsme rekonstruovali a ještě dlouho budeme. A řekl mi, že dělá co může a já si toho nevážím, že jsem pořád nespokojená a příliš náročná. Tak vidíš - nejsi v tom sama! Je to hodně o taktu a diplomacii a někdy se člověku už nechce hrát ty hry. Ale někdy zase to jde samo. Asi bych zkusila "rande" - večeři, koncert nebo něco aby Tě to bavilo a abyste se vnímali a skutečně trávili čas spolu. Tak hodně štěstí!

agne
9. zář 2014

Tak ho ocen, at vi, ze si toho co pro vas dela vazis.
Co geopatogenni zony, feng shui?
Prehodit loznici do klidnejsiho pokoje asi nejde, ze?
Sest let je dlouho, takze si asi nezvyknes a nesmiris se s tim, proste mas narok se klidne vyspat, abys mohla byt v pohode.
Mas kliku, ze je do budoucna maly, do te doby tolerance...

styna87
9. zář 2014

Budu reagovat jen k hluku - zkus zavolat na hygienu a domluvit si u vás v ložnici/bytě měření hluku. Pokud naměří určitý počet decibelů, pak to pražské plynárenské nebude moct být jedno. Kor pokud to trvá takto dlouho a čekáte rodinu. Držím pěsti 🙂

salikova
9. zář 2014

a proč mu prostě neřekneš naprosto v klidu to, cos napsala v úvodu?;)

evaamy
autor
10. zář 2014

@salikova já mu to řekla, a on na to, že prostě teď nemáme peníze na stěhování. Problém je ten, že on ten byt nechce prodat, protože prý má k němu vztah, ale pronajímat. Já bych se chtěla odstěhovat na chalupu/do domku na benešovsko, s tím on souhlasí. Byt stal 2,5 a chalupy stojí kolem 1,5. Takže kdybychom byt prodali, mužem se stěhovat hned.. Na hypo dluzime ještě 1,4.
@styna87 co se týče měření hluku, o tom jsme se už bavili s předsedou svj a prý ty normy jsou vysokek ze bychom se vešli, což si myslím, zeje pravda. Dřív ten hluk byl velmi hlasitý tak jsem kontaktovala toho udrzbare a on tam něco posteloval a už to bylo lepší. Jenomže já na ten zvuk dostala averzi a slyším ho i když je teď poměrně mírný. Přes ty špunty je to zvuk podobny jako když ti litá kolem hlavy komár. Takový monotónní pisklavy, na večer se to spína každou hodinu na 20 min+- . Přitom přes léto byl docela klid, ale teď se ten interval zvysil

blanka.k
10. zář 2014

@evaamy Pokud je to hluk z nějakého stroje, že stroj vydává zvuk, ne třeba vibrací, tak by mohlo pomoct dát si na zeď akust.izolaci. Sice vám o pár cm zmenší prostor, ale pomoci by to mělo. je to investice pár tisícovek 😉

salikova
10. zář 2014

@evaamy Nemyslela sem o tom bytě,ale o tvých pocitech;) - že budete mít mimi, že chceš aby vyrůstalo ve spokojenym vztahu plnym lásky...nebo se to všechno točí jen kolem toho bytu???

karlajasmine
11. zář 2014

@evaamy Nejde napr.predelat loznici -vymenit loznici a obyvat, a spat v ''obyvaku''? Ja bych to asi na tvem miste udelala. Taky nenavidim hluk..casto spim se spuntama ''jen tak'', abych mela klid.. takze na tvym miste bych na tom byla stejne a je to nejspis zaklad toho problemu..

evaamy
autor
11. zář 2014

@blanka.k to jsem navrhovala už mockrát, ale prý by to nepomohlo. Ty trubky jsou ukotvene na zdi. No já jsem mu říkala, že aspoň to zkusit, kdyby to aspoň trochu pomohlo...