Ahoj holky, na Slovensku si vždy pochutnávám na fazulačce, ale to, co se mi včera "podařilo" ukmuchtit je bída (dle české uchařky - namočené faz. vařits cibulí+bobkovým listem, pak přidat světlou jíšku + smetanu+ocet+sůl). Není to ono, poraďte! Dík!!!!!!!!
Jenovefo, ja varim fazolovou polevku takto...
Namocim si bile fazole do vody, tu na druhy den sliju, fazole proplachnu.. Nekdy si udelam na oleji cibulku, na to hodim fazole, jakoby orestuju, pak zaliju vodou, pridam cely pepr a nove koreni, korenovou zeleninu v polovine varu fazoli a jakmile jsou fazole i zelenina hotove, zeleninu vytahnu, zaklechtam to moukou s vodou, osolim, vytaham koreni, zeleninu nakrajim a pridam cesnek a majoranku (az na uplny konec).. nekdy v polovine varu mrkve, petrzele a celeru prodavam syrovou bramboru na kosticky...
Snad jsem pomohla...😉
http://www.nadoma.cz/recepty/slug_181788
ja delam tohle jen misto konzervy fozoli davam namocene den predem normalni je to vyborny jako polivka i s chlebem jako normal jidlo 😉
Holky, dík, nejvíc tipuju, že jí chybí ta "koza" ... 😀 😀 ... To je vlatně stejný, jako u zelňačky... Dík!
já dělám rychlou fazolačku: rozdělám plechovku s fazolkama v rajčatovém nálevu, ohřeju, přidám mléko, provařím, ochutím octem, osolím, zahustím. popř nejprve osmahnu uzeninu a pak pokračuju podle návodu. já ji miluju a dělám ji často. a trvá to tak 7 minut 😉
a ja mám dve varianty: 1.dám variť fazulu spolu s kožou z údenej slaninky,potom pridám nakrájané zemiaky aj s mrkvou.Keď je všetko mäkké,spravím zápražku,vlejem do polievky,pridám pretlačený cesnak.Ocot si dáva každý až na tanieri.A jeme to s domácimi slížami 🙂 mňam.
2.v podstate to isté,len opačný postup,najprv zemiaky ,mrkva,koža, keď je to mäkké,pridám fazulu z konzervy aj s nálevom, potom to isté ako v prvom variante. Chutila nám aj táto. 😉
u nas sa robi takto:
fazulu namocenu den vopred dam varit s bobkovym listom. Ked je skoro uvarena pridam zeleninu - mrkvu, petrzlen. Na koniec spravim zaprazku s mletou paprikou, pretlacim cesnak, majoranku a dochutim solou a ciernym korenim.. a k tomu samozrejme siroke rezance.. 🙂
Ty jooo, to je receptu!!! 🙂 ALe ani jeden bych jist nechtela...😀
Zapomnela jsem dodat, ze misto brambor do "me" fazolacky, delame zavarkove nocky z hrube mouky a vajicka...😉
ahoj ja ji delam takto
namočene fazole nejlepe červene vařím s 1 kostkou zel.masoxu do měkka až jsou fazole měkke udělam zasmažku ale na cibulce přidam do hrnce a povařim pak ochutim cukrem soli a octem je výborná zrovna dneska byla na oběd 😀 😀 😀
Vy fakt vsechny delate fazolacku s octem? 😕 😲
Ahoj,
ja ju robim aj bez octu 😉
Kupujem fazulu v plechovke. Svacnem do hrnca s klobasou, prip. udenym masom. Necham vriet, pridam bujon, cesnak. Ked uz je vsetko uvarene, spravim zasmazku: olej a oprazit muku, ked uz je zlatohneda, pridam cervenu papriku a rychlo zalejem vodou (studenou) a miesam, rychlo, aby sa ti nezhrckavela. Prelejem do fazulovice, necham cca 5 minut zovriet a hotovo 😉
ja ju s octom nerobim a po pravde este som s octom nikdy nejedla.. 🙂
Ja robim bielu s octom (fazula, zemiaky a mlieko s mukou) a cervenu kde moze ist aj udene maso s korenovou zeleninou a paprikovu zasmazkou(popripade dam rajciny) bez octu. k tej mama robievala aj slize, tie ja neviem tak mi mame chleba 😉
je vynikajici ta polevka. dekuji za skvelou inspiraci.bohunka. 🙂 😀
podla mna ti tam chyba chut udeniny....
ja robim takto:
vecer pred varenim si fazulu namocim a necham nabobnat.
fazulu aj s vodou (v ktorej sa mocila) dam do hrnca + bokovy list + ja davam kozu z udenej slaninky a varime,kedje uz fazula polomakka pridam zemiaky pokrajane na kocky.
ked je vsetko makke/uvarene osolim pridam mlieko,kyslu smotanu, pretlaceny cesnak, zahustime hladkou mukou rozhabarkovanou v mlieku.nechame prejst varom pridame ocot a dochutime (sol,vegeta)
dufam ze som pomohla 😉