Protože jsem zvědavá, zajímá mě, co konkrétně máte v tuto chvíli v mrazáku 😎 ( některá jídla už se nepokouším zamrazit, nějak mi to pak přišlo mdlé, a třeba by mě zajímalo, jestli se dá zamrazit tvaroh - v Čechách máme tvarohovou vodnatou břečku, aby nás oškubali, v Polsku mají tvaroh tak, jak má vypadat, tak ale jak ho uchovat - asi nijak ) Prostě si jdu pro inspiraci, co všechno uchováváte pod mrazem a nepřijde nějak drasticky o kvalitu. 🙂
já jen zeleninu a maso, nic jiného nedávám k "ledu"
jahody, boruvky, zeleninu (mrkev, kedlubna, petrzlen, fazolky, hrasek), domace nanuky, kureci maso, kanci maso, bryndzu.. Na vic si nevzpomenu 😀
Já tvaroh normálně mrazila a v pohodě, takže v tom problém nevidím 😉
Jináč k otázce, teď mám v mrazáku balení hrášku, kukuřice a borůvek, rodinnou porci svíčkové a rajské, zmrazené bílky a kachnu, to jest vše 😀
Tak u nás je ve velkém mrazáku maso pro psy v jedné části. Ve druhé části jsou mražené jahody a omáčka a houby. A v malém mrazáku lednici je polévka a rybí prsty .
Zimu 😀
všechno přijde "k úrazu", když je to tam moc dlouho ☹
Já taky tvaroh mrazím a pohoda 🙂
maso, zeleninu a kosti pro psy 🙂 Naši mrazí hodně pečivo a tvrdý sýr
prase, kuře, rybu, slaninu, bramborové knedlíky se švestkama, tvaroh - právě ten o kterém píšeš, houby, polívkovou zeleninu, vývar, špenát, bylinky, a chleba
Tak momentálně maso, párky, chleba, zbylé uvařené těstoviny a několik pytlíků upečených buchet - holt zdravá domácnost 😀
listove testo,parky,kananos,chleba,knedlik,testa,vyvary,zelenina,maso,kosti,spenat,file,jahody,maliny,zmrzlina 🙂
zajímavá otázka... V mrazáku mám primárně pěknej bordel :oD Jinak je tam zelenina, bylinky, listové těsto, tuším že trošku masa, zmrzlina a mražená pizza jako první pomoc pro manžela, když jsem echt líná dělat večeři :oD
Rôzne druhy mäsa, ryby, krevety, syry, chlieb, nejaké ovocie, bylinky a nejaké klobásky 🙂
Maso, zeleninu, bylinky, hřiby, poslední 2 kousky svatebního dortu.
klasicky maso a zeleninu, pul chleba a 5 rohliku (kdyby tady u nas zas nemeli pecivo v krame) a potom zasoby rybizu, angrestu a svestek ze zahradky, domaci knedliky, houby a zampiony, pro psa a kocku mame srdicka a zaludky a potom ruzny ryby od taty (kapr, cejn, pstruh) a maminka si kupuje v akci lososa 🙂 nic jinyho me nenapada - parky, rybi prsty a ruzny hotovy jidla nejime... jen tata ma z polska dovezeny nejaky plneny pirohy s masem kdyz zustane vareni na nem 😀 byl jeden cas na zacatku tehotenstvi, kdy tam nesmela chybet pizza, ale ta mi uz nechutna 🙂
Mraženou zeleninu, manželovy krevety a psí maso.
Máme mrňavej.. kapustičky, petrželovou nať, kus krůtího, trochu vývaru, dva balíky mražené zeleniny. Hotová jídla většinou nemrazím.
pohotovostní mrazák v kuchyni:
1. přihrádka - hotovky: asi 8 krabiček batolecího jídla, neslaný vývar na vaření, slepičí polévka, listové těsto, plněné papriky, vařené/pečené krůtí a kuřecí maso do rizota a omáček, nějaké single porce omáček
2. přihrádka - maso: kuře, kuřecí řízky, hovězí plátky, vepřová kýta, rybí filé, vinná klobása, mleté maso, párky
3. přihrádka - zelenina: kukuřice, hrášek, baby karotky, špenát (listový i protlak), květák, brokolice, čínská směs, houby
zásobní mrazák v garáži:
ovocné knedlíky, vývary, naložené maso, plněné papriky (dělávám v sezoně tak 10 várek), maso, co bylo ve slevě (postupně se přesouvá do kuchyně), party led, nádoba zmrzlinovače, zásoby různých druhů zeleniny, mražené ovoce od babičky, a možná ještě něco, co si z hlavy nevzpomenu.
Jojo, život na vesnici, kde teprve loni otevřeli večerku 🙂
šuplík mražené zeleniny( do polévky, pod svíčkovou, hrášek, baby karotku, špenát, fazolky)
šuplík "polotovarů" ( rybí prsty, kuřecí nugety, pizzu, listové těsto, knedlík, jídlo do mikrovlnky)
šuplík s masem a rybama( kuřecí čtvrtky, kuře, játra, věci z domácí zabijačky-(prejt, maso, tlačenka, uzené maso,)pak hov. kosti na polévku, mletémaso, rybí filety)
v posledním šuplíku je zmrzlina, ledovač, ovocné dřeně, mražené ovoce a ovocné knedlíky co dělám v létě do zásoby
první šuplík: různé mražené zeleniny (pod svíčkovou, do polévky, na čínu, jednodruhovky), domácí vývar ze zabijačky, pár krabiček s bylinkami;
druhý šuplík: mražené ovoce ze zahrádky (půlky švestek, rybíz, ostružiny), ovocné dřeně
třetí šuplík: maso - aktuálně nějaké kuřecí, vepřové, hovězí (vše domácí porážka)
Maso všeho druhu, zeleninu, ovoce ze zahrádky (na pečení, zmrzliny, dezerty), domácí bylinky, listové těsto, máslo (pravé), houby, nějaké to sladké (nanukový dort, v létě nanuky atp), zamražené domácí polévky anebo nějaké omáčky pokud zbydou, domácí knedlík když zbyde (jednotlivé porce hlavně pro mě, když jsem sama doma). Pokud bylo mimi, tak i mateřské mléko v Avent pohárkách (samozřejmě omezenou dobu), a pro mimi doma dělané najednocené příkrmy (obojí ted nemáme, to až zas přijde mimi). No a manža si tam strká haldu balených párků a pizzu, když je v akci. Jinak známý si zamražoval i rohlíky a chleba (měli to daleko do vesnice a města a teda chléb nebyl poznat, že byl mražený!)
Nepořádek 😅 Půlku věcí bych měla asi vyházet. Ale jinak tam mám králíka, lososa, porci hovězího na polévku, hrášek, špenát, míchanou zeleninu, celer, listové těsto. Hotová jídla mrazím nerada, protože mi pak nechutnají.
Když moje tchýně mrazí i bramborový salát, proč by nešel zmrazit tvaroh? 😀
tak u nás taky jako u holek, jídlo nemrazím, protože mi to nechutná, mrazím jen hotové zelí, když náhodou zbyde.
1.šuple - zmrzliny, jahodové dřeně, jahody rozmačkané s cukrem, zmrazené jahody a třešně, led
2.šuple- zelenina všeho směs,občas rybí prsty,
3.šuple-maso+skelety na polévku
4.šuple-máslo, špenát, česnek, listové těsto (momentálně došlo),hotové zelí
a hlavně teda potřebuju odmrazit - nutně!!!
to ani sama pořádně nevím,protože dětičky mi spráskají i párky a rohlíky místo zmrzliny,ale jinak asi jako všude,nějaký maso,hromada zeleniny a ovoce,kousek ryby,houby,nastruhanou cuketu,zbytky nezamražuju,stejně to pak nechtějí jíst takže hned zvířatům pokud teda jsou jo a ještě kosti pro psa,jednou týdně tady v masně dávají zadarmo tak občas mu vezmem
Různé druhy masa, mražená zelenina, polévky(vařím ve větším množství, abych pak nemusela denně vařit), některé hotové jídla, ovoce(borůvky,švestky,..), masové kuličky,hranolky, občas pečivo.
Bydlíme na vesnici, takže nemám možnost denně si jezdit nakoupit co zrovna potřebuji a hlavně mám někdy den,kdy absolutně nemám potřebu vařit, tak to vytáhnu z mrazáku a je hotovo.
maso, zeleninu, rybí prsty smajlíky hranolky, knedlík, borůvky 3 štrůdlíky z Německa a ještě nějakou dobrůtku, příkrmy pro prcka a spodky 🙂 / koušou tak snad to pomůže.. 😀 /
u nád první šuplík - maso (vepřové, hovězí, jitrnicový prejt - kuřecí u nás nikdo nejí)
druhý šuplík - mražená zelenina (mrkev, brokolice, hrášek, špenát), párky, klobásy pro manžela, a tvrdé sýry - když je akce, tak nakoupí, hodím do mražáku a pak vytahuji
třetí šuplík - občas nanuk, dopékací bagety, listové těsto.
Jídlo nemrazím - už to pak není nikdy ono. Nějak to všechno zvodnatí a pak to stejně letí do koše. 😝 Jo a ještě tam mám švestkové knedlíky, ale nevím co s nimi - u nás nikdo nejí sladké jídla 😝 (teda čokoládku ano 😀 )
No a pochopitelně spoustu ledu, protože jsem ho už dlouho nerozmrazovala.
Zelenina na polívku, různá jiná zelenina jednodruhová jako mrkev, květák, hrášek..., zelenina na svíčkovou, hotový hustý vývar na polívky a omáčky, nějaké to maso, filé, krabí tyče (moje osobní úchylka), vlašské ořechy, led, mošt.
bažanta, zajice, jehneci maso, kralika, lososa, domaci klobasy, pytlik zeleniny, bylinky a ovoce, jogurtovy nanuky. Jinak asi nic 🙂
Maso, ryba, zelenina, ovoce, jahodová dřeň, čerstvé bylinky, zmrzlina, hovězí vývar, játrové knedlíčky, hranolky🙂