Zdravé sušenky

diamanta
21. srp 2015

Zakládám tohle fórum pro recepty na sušenky, které uděláte doma 1) rychle, 2) z pár, nejlépe 3-5 ingrediencí, 3) aby byly vhodné pro batolata jak konzistencí, tak složením. Jelikož bude od září ráno pěknej frmol, a malá si každý den vymýšlí něco jiného než zrovna mám, tak asi vsadím na sladkost. Nebude jaksi čas jí přinášet vše, co najdu doma a zkoušet ji. Jenže nechci dávat kupované typu Brumík a spol, určitě vyjde levněji upéct si večer placičku jak dospělácká dlaň... Máte-li recept, sem s ním. 😵

petrajurinova
21. srp 2015

nejsou to přímo sušenky, ale naše děti je milujou:
Mrkvánky - 30 dkg strouhané mrkve + 30 dkg hladké mouky + 20 dkg másla (změklého) + 1/2 sáčku prášku do pečiva - smíchat na těsto, které jde rozválet (když se lepí, přidat mouku), rozválet na placku cca 3 mm tlustou, rozkrájet na čtverečky, na každý čtvereček dát kousek švestkových povidel, přeložit na šáteček a okraje přitisknout. Upéct v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Hotové se může pocukrovat, ale je to zbytečné - mrkev a povidla dodají dost sladké chuti. V těsnící krabici vydrží dobré i 2 týdny (déle nevím, do té doby se vždycky snědly).

zlatkavlk
21. srp 2015

já mám docela ráda tenhle web, je tam "zdravé" pečení i pro děti.... pár receptů jsem ozkoušela a jsou fajn
http://kivibloguje.blogspot.cz/p/nejen-cukrovi....

sedmiteckas
8. bře 2016

Blog máma v kuchyni, tam je hodně sušenek ;)

andysebesta
8. bře 2016

@petrajurinova dobry den,chci se jen zeptat,jestli se mrkvanky daji upect i jako krekry.bez naplne,jen jako mrkvovy sucharek.mate zkusenost?

patrusa
8. bře 2016

Pecu tyhle, nejsou asi extra zdrave, ale aspon vim, co tam davam. http://www.apetitonline.cz/recepty/7307-susenky...

petrajurinova
8. bře 2016

@andysebesta dají, sestra je tak peče, chutnají ji více jenom jako sušenky bez náplně