Zavařování guláše v troubě. Jaký je přesný postup?

michaela1990xx
26. kvě 2021

Dobre odpoledne, chtěla bych se zeptat vás, co máte zkušenosti se zavařováním v troube, konkrétně hovězího gulase, jaký je přesný postup. Děkuji za odpovědi 😊

zelenaesmolda
26. kvě 2021

Proc v troube?Neni to jednodussi normalne v hrnci?

amazonkajanik
26. kvě 2021

@michaela1990xx nevím přesně jak to myslíte, ale nedávno jsem dělala pivní guláš tak, že maso naložené v pivu, priklopene na 250 do trouby a pak na cca 1h do hrnce na dokončení,kvůli omáčce. Je fakt, že v té troubě se to lépe,kolem dokola propeka, vaří, kdežto na plotně to jde jen od spodu. Ale to je výhoda jen tam, kde není třeba papinak.
Jo a špica je si maso upéct nejdříve na ohni (hlavně drůbež)a pak obrat a podusit do omáčky. Dělala jsem takhle kohouta, co byl starý a gumový, původně pokus /omyl , ale vyplatil se...

eloise02
26. kvě 2021

@amazonkajanik Ehm, co přesně si představuješ pod pojmem "zavařování guláše"?

zelenaesmolda
26. kvě 2021

@amazonkajanik
ja jsem to pochopila tak,ze ho chce normalne zavarit do sklenic

amazonkajanik
26. kvě 2021

@eloise02
@zelenaesmolda někdo najde někde recept na vaření guláše v troubě a vyjde z toho díky korekci textu něco jiného. Zavaření je v podstatě jednoduchá věc a než nechat kloktat 4 sklenice v hrnci, je rychlejší dát jich 10 na plech do trouby. Ale dle úvodu to vyznívá jinak. Dělám i zavařené maso ve vlastní šťávě a šup do chladnější špajzky ...ale než se udělá, zabere to X hodin

michaela1990xx
autor
26. kvě 2021

@zelenaesmolda jojo do sklenic jsem myslela

eloise02
26. kvě 2021

@michaela1990xx Doporučila bych pročíst stránku - http://makova-panenka.cz/recepty/zavarovani-hot... kde se zavařování hotových jídel paní věnuje, byť tam nemá přímo ten guláš. U nás doma se podle ní hodně a často vaří a zatím bylo všechno moc dobré, ona vaří tak poctivě, podle starých norem a tak a hlavně má vše dopodrobna vysvětlené.

amazonkajanik
27. kvě 2021

@zelenaesmolda no tak to je potom jednoduché jak facka a na netu v době zavařování ovoce, jsou i rady ohledně masa a fakt je jich hafo. Jinak stačí udělat ten guláš klasicky, nandat do čistých,sterilizovanych sklenic, na plech vodu a uterku,troubu na 120(jestli si dobře pamatuji)naskládat sklenice a vložit do trouby cca na 45min. Je fakt,že kdo nemá ten velký hrnec, dělá v troubě,víc se tam toho vejde. Ale než guláš bych raději udělala maso ve vlastní šťávě