Ahoj,chci péct větrniky,ale nevím,jak se dělá ta poleva navrch.Nevíte někdo?
Dětem chutnají hlavně kvuli té polevě😊
Děkuji
@lucie7411 děkuju
Pokud chceš přímo to, co je navrchu větrníků, čili cukrový fondán, tak ten se dělá tak, že se svaří stejná množství cukru krupice a cukru moučka v polovičním množství vody (tj např 300 g cukru moučka + 300 g cukru krupice ve 150 ml vody) a troše octa (na uvedené množství cca 2 lžíce octa) - vaříš cca 10 minut, pak dáš na studenou vodní lázeň a mícháš až do vychladnutí - zbělá to a zhoustne. Na větrníky to pak můžeš nanášet přímo takto, nebo udělat karamelový fondán (tj. použít ten cukrový fondán a k tomu karamel - rozpustit cukr na karamel, přidat stejné množství vařící smetany a vymíchat).
Ja udelam karamel (rozpustim cukr) a naleju tam smetanu ke slehani (pozor bude to prskat) a micham a varim do zhoustnuti a tim je polevam a jsou vyborne🙂