Ahoj holky, jen mě tak napadlo...kdybystě někdo znaly receptíky na nějaké mňam vege pokrmy tak šup sem s nima. 🙂
mňam, tu cizrnu na paprice znám taky je skvělá. Hned jsem dostala chuť:(
stepanka taky vřele doporučuju tu bio kuchařku a cizrna na paprice s polentou - ňam ňam
Je tu nejaka vegoska? 😉
ahojky holky, neznáte někdo recept na crosianty? Díky moc 🙂
ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás nezná recept na nějakou dobrou veget. pomazánku - např. z fazolí, čočky, sóji nebo tak... Koupila jsem si párkrát sojovou pochoutku a moc mi to chutnalo, ale nevím jak na to...
Včera jsem dělala zapečené brambory s hříbkama a byla to mňamka! Na dvě porce: asi 800g brambor uvařených ve šlupce, asi 300g hřibů (uvařených nebo usušených, které se samozřejmě dají na chvíli povařit, ať změknou), půl cibule, 250 ml mléka, 2 vajíčka, tvrdý sýr, majoránka. Brambory se nakrájí na plátky nebo na hranolky a kladou se do vymazané zapékací misky, na to se dají všechny hříbky, které se osmahnou na cibulce, posolí se a posypou majoránkou. Na to druhá vrstva brambor a zalít mlékem s rozšlehanými vejci a dát zapéct. Před koncem zapékání posypat jakýmkoli tvrdým sýrem a ještě chvíli zapéct.
ahoj, dneska se chystám dělat indickou rýži:
potřebujeme:
250 g rýže
400 g mražené zeleninové směsi
větší hrst rozinek
kostku zeleninového vývaru
lžíci kari koření,
větší hrst opražených kešu oříšků (pražené mají výraznější chuť)
Příprava:
1. svařte 600 ml vody v rychlovarné konvici. Do velké nádoby vhodné k použití v mikrovlnce vsypte propláchnutou rýži, zeleninu a rozinky, přidejte rozdrobenou kostku vývaru a koření. Zalijte vařící vodou, přikryjte fólií, v níž necháte malý otvor, aby mohla unikat pára. Vařte 12 minut při příkonu 850 wattů. Pokud máte méně výkonnou troubu, přidejte 2 minuty.
2. nádobu vyjměte z mikrovlnky a nechte zakrytou ještě 5 minut, aby se jídlo dovařilo. Jinak by byla rýže tvrdá. Pak stáhněte fólii a jídlo promíchejte, posypte opraženými oříšky a podávejte.
dám vědět jak to dopadlo...
Já příspěji s výborným receptem na pohankový nákyp s jablky a moc chutná i vegetariánům (chlapům).
Takže:
1 hrnek pohanky, 2 hrnky nastrouhaných jablek, 2 žloutky, 1/3 hrnku písk. cukru (může být i míň), 1/3 hrnku rozinek, 1/3 hrnku (co kdo má rád a co zrovna je doma) slunečnice, dýňová semínka, oříšky apod., 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 15 dkg másla, sníh z bílků.
Do vařící vody vsypeme pohanku, zamícháme, hned scedíme a necháme vychladnout. Pohanku pak smícháme s jablky, cukrem, žloutky, rozinkami a semínky, koření. Pak vmícháme rozpuštěné máslo a nakonec sníh přidáme. Je to dobré i studené. Lze podávat se šlehačkou. 🙂
Dneska jsme se na zahradě rozhodli grilovat, protože už bylo hezké počasí. Pro ostatní jsem udělala klasicky kuřecí maso, grilovací klobásky se slaninkou apod. Jenže jsem neměla připravený svůj oblíbený zeleninový špíz, tak mě napadlo, že bych mohla nějakým způsobem vylepšit hermelíny. Pokapala jsem je olejem, jeden jsem posypala provenskálským kořením, čerstvou petželkou a druhý grilovacím kořením a pažitkou. Jednotlivě jsem je zabalila do alobalu a šup na gril. No a když jsem je potom přede všemi rozbalila a začla jíst, všichni začli loudit, protože je to opravdu dobrota. A hlavně je to hotové hned. Mňamka 🙂
Já chodím často do vegetariánské restaurace a pak vždycky co si tam dám si zkusím někdy udělat i doma, bohužel to nikdy není tak dobrý :(
Určitě vyzkoušejte. Péct při 160 stupních, dozlatova🙂. Asi 20 až 30 minut.
ahojky stepanko - doporucuju biokucharku hanky zemanove. uz sem varila tri jidla z ni a vse k plne spokojenosti moji i manzovo 🙂. delala sem polivku ala "bramboracka", cizrnu na paprice a "prejt" z fazolek adzuki. fakt namky!