Prosím o radu, máte někdo rady a tipy na vaření a pečení bez pšenice, čím nahradit?? Děkuji
Máme alergii na psenici ne lepek😉
@zuzanaslechtova Můžete vařit klasická jídla jen nahradit pšeničnou mouku např. rýžovou. Rajskou vařit z rajčat-pak netřeba zahušťovat moukou, na svíčkovou dát víc zeleniny-netřeba zahušťovat moukou. Určitě si dávat pozor při vaření pundinku-některé firmy, myslím, že Amylon používá Pšeničný škrob, Dr.Oetker má bramborový-ten je v pořádku. Pak jestli jíte salámy,paštiky.
Veronika31 moc děkuji už se v tom začínám pomalu orientovat 🙂 včera nám řekli, že právě malej má na pšenici intoleranci, tak hledám co kde můžu.. ani tak nejsem zdatný kuchtík a stímto.. budu se muset na učit lépe vařit ;)
@zuzanaslechtova v pořádku,já musela ze dne na den vynechat lepek a trochu to byl šok co budu jíst, ale rychle jsem se do toho dostala
A muzete spaldu ? Dcera taky mela na psenici,ale spalda ji nevadila. Takze jsme hodne omezili pecivo a testoviny a mouku nahradilí spaldovou 🙂
Také mám alergií na pšenici. Jim spaldove nebo zitne pečivo, těstoviny-spaldove, ryzove. Omáčku zahustuju spaldovou moukou (nejlevnejsi je v lidlu), z te pecu i buchty a cukrovi,kremove polevky- brokolicova, hraskova , franfurtska, dynova ... zahustuji bramborami, které rozvarim v dané polévce a pak vse rozmixuji.
také nesneseme pšenici, nahradili jsme převážně žitnou a vše ok 😉
jenže ta žitná je dost hutná.. třeba rohlík?? a do omáček také?? a špaldové?? špalda je ze pšenice přeci??
bez pšenice se těžko peče.
Zuzko, vyzkoušejte třeba kukuřičnou nebo pohankovou mouku, já mám s nimi dobré zkušenosti. A samozřejmě i s tou špaldovou 🙂.
Myslíte, bezlepku?