Tedy né Vánoční peču je tak na čerty ..
U nás jsou peníčky každoročne,jelikož je hrozně milují peču tak ze 3 dávek 🙂 Letos mám,ale dilema každý rok je zdobím cukrovou polevou i přesto,že bílková se mi líbí více tak pak "spadne,vybledne" .Když jsem jí zkoušela cvičně na pár z nich tak pak není tak hezká.
Čímpak zdobíte perníčky bílkovou polevou nebo cukrovou?Nějaký nápad,recept 🙂 podělte se 🙂 ..
Cukrová je moučka a citron..není tak sladká..
bílková je to co píšeš..je fakt,že najít ten spravný okamžik,aby netekly je občas nadlidský úkol..
Zajímalo by mě čím mají dělaný perníčky co prodávají furt mají krásné barvy té polevy..já mám pocit,že obě dvě za chvilku vyblednou :/ no není to katastraofa,ale..
@nikyselen Taky jsem šíleně akurátní. 😀 Mám pocit, že mě neblednou nebo to nestihnou, jak rychle se zbaští. 😀 Jinak barvy kupuji v www.sladkepeceni.cz, ale u perníků mám nejradši jen bílou.
proto musím péct tak ze 3 dávak 😀 ,protže to furt ujídají,nejhorší je,žekdyž už to ujídají tak jenom ty ozdobené,přeci nebudou jíst suché 🙄
Taky zdobim mám nejraději bilou..někdy si ty svoje děti zdobí barevně 🙂
Už mám těsto na balkoně. Začnu zítra. Kromě klasiky bych chtěla udělat nějaké zvláštní. Kouknu se na internet a budu hledat nápady. Pak něco hodím do placu, aby si pojedli a zbytek zašiji někam, kde nenajdou.
taky jsem si na ně dneska už nakoupila a pomalinku začít vidím to zítra na dopolko. těsto 🙂
To by mě docela zajímalo když něco najdeš tak mi pak kdyžtak jsem hodˇ stránku když to nebude tajné a bude se ti chtít 🙂
Na profesionální zdobení je cukrářská glazura, už jsem o ní uvažovala, ale odradila mě ta cena....a jelikož se strašně rychle sní, tak na to prdím a zdobím klasicky bílkovou 🙂
tu polevu jestli myslíš že bys chtěla mít potřenou a na to kreslit tak já ji natírala štetečkem..zaschla a na to kreslila.. Našla jsem si návod tady u paní 🙂
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2087
Já jsem smíchala bílek,citronovou šťávu a cukr a míchala a míchala...😊 udělala si napřed kontury,pak trochu naředila a řidší natřela po celém povrchu. Až zaschlo,teprve jsem zaćala zdobit,jen bíle a stříbrné perličky malé. Byla to piplačka,ale je to krása.Až budu mít doděláno,hodím sem foto. Dívala jsem se dnes na profíky na videu a těm se ruka netřese,mě se třásla dost.😀
@travnulee To by nešlo, to by určitě nedrželo a tak se to pěkně nevyšlehá a nezbělá. Nechceš syrové bílky? Ptám se, protože moje dcera jednou přestala jíst vosí hnízda, která do té doby milovala, když se dozvěděla, že do krému dávám syrový žloutek. Začala jsem je tedy plnit nutelou. 🙂
U nás je největší zájem právě o suché. Asi že s polevou už je to moc sladké.... Jinak bych zkušila čokoládu 😉
Namáčím do hořké čokolády a sypu oříškama nebo mandličkama 🙂
No, sice už je leden, ale co:D Já míchám bílek v hrníčku i s přecezeným citronem...bílek taky jedu přes sítko. A přidávám postupně několikrát přesátý cukr do konzistence jakou potřebuji a drží naprosto perfektně. Zdobím i chaloupku a opravdu to drží včetně rampouchů. Známá má tu chaloupku už pár let doma a spíš začne blednout ten perník, poleva je pěkná furt. U nás se perníčky zdobí i pro koledníky na Velikonoce.
Jaký je rozdíl mezi bílkovou a cukrovou? Já prostě začnu šlehat bílky, přidávám přesátý moučkový cukr a stále míchám a míchám, přisypávám a musím říct, že najít ten správný okamžik, aby nebyla ani řídká ani hustá je celkem věda... 😀