Vánoční cukroví. Máte tip na nějaké s méně cukrem?

16. lis 2024

Ahoj holky mam rocniho prcka ale cukr mu jeste mco nedavam ne na primo vanocku piskoty a tak ma ale nesladim mu nic protoze to nechce med mi plive a nic sladke nechce proto se chci optat nejaky tip na vanocni cukrovi s mene cukrem? Dekuji

amazienka
16. lis 2024

Jsk to upečeš, tak to budeš mít.

journals
16. lis 2024

Jestli mu dáváš piškoty, tak je úplně jedno co upečeš 🤷🏻‍♀️

martulka88
16. lis 2024

Jak psáno výše - piškoty to je samý cukr. Buďto upeč s méně cukrem - já do všech cukroví dávám o 1/3 méně cukru, než je v receptu. Např. linecké zásadně necukruji. A stejně dítko sní jen pár kousků, takže bych to zase tolik nehrotila

mysh_me
16. lis 2024

Nekrm rocni dite cukrovim 🤷🏻‍♀️🙈😅

lennus
16. lis 2024

Neví, že jsou Vánoce. Dala bych mu ovoce. 😁

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
emillyhk
16. lis 2024

Synovi bylo první Vánoce 11 měsíců, nejedl piškoty (ochutnal, když mu nabídla babi, ale neměl zájem), žádné sladké pečivo, apod. Na zkoušku jsem upekla nějaké mrkvové, jen mrkev, mouka a máslo. I bez cukru to chutnalo sladce h, ale syn to stejně nechtěl 😆 Zpětně bych to neřešila, práce navíc. Další rok už mu chutnaly perníčky, ty jedl i ke svačině 🤭

cherie24
16. lis 2024

Peču všechno cukroví bez cukru. Cukr už léta nekupuji, teď jsem dokonce vyhazovala prošlý třtinový cukr. Na netu najdeš spousty receptů slazených medem nebo jakýmkoliv jiným sirupem. Já i pekla nebo dělala nepečené cukroví slazené datlemi. Respektive datlová pasta (rozmixované datle) je na osazení cukroví úplně suprová. Všechno hledám na netu. Někdy se ten recept povedl, jindy méně. Některé opakuji každoročně, jiné jsme vyzkoušeli a stačilo. Stačí i zadat do vyhledávání cukroví pro děti a těch receptů je fakt spousta. Stačí si jen vybrat podle vašich chutí a podle toho, kolik času s tím chceš strávit.

autor
16. lis 2024

@cherie24 a tip na neic co mate overene?

zmrzlinka
17. lis 2024

A musí jíst cukroví?Moje děti cukroví nechtěli .Až někdy začátkem školy.Max perníčky.

autor
17. lis 2024

@zmrzlinka jde mi o pernicky nejaky recept a co koreni

martulka88
17. lis 2024

Tak dáš méně perníkového. Však je to jen mouka, cukr, vejce, med, kakao a koření . A je možnost bez koření a vudou to medovo kakaové sušenky....

cilkat
17. lis 2024

U nás u syna (devítiletého) jsou úplná topka "ovocné kůže" ... prostě udělám kaši z křížal a nějakého bobolového ovoce vytaženého z mrazáku (ideální jsou pasírované ostružiny nebo justa - prostě něco kyselejšího) , napatlám asi 5 mm vrstvu na jedlý papír, překryju druhým a dám na horkovzduch do trouby na nejnižší teplotu... a suším, dokud nepřestanou "patlat" (ne do tvrda) ... ale uznávám, ež pokud nemáte valstní zdroj ovoce, je to drahý.

veruuu_kubesovic
18. lis 2024

Proč by roční dítě muselo jist cukrovi🤔? Moje děti začali jist cukroví až ve školce...

autor
18. lis 2024

@veruuu_kubesovic miluji nazory ty nepotrebuji chci radu ne pouceni 😂😂😂

veruuu_kubesovic
18. lis 2024

Piškoty máš samý cukr - ty dáváš v pohodě, a já úplně nechápu ty rádoby vtipné řeči, jak co nejmíň cukru, ale vnucovat ročnímu prckovi - preslazene cukrovi je ok? To je proste sladké až až...

kacka1994
18. lis 2024

Moje deti normalne ji cukrovi od roku 🙂 Nejstarsi je mel vzdy upravene kvuli alergiim, ale cukr jsem resila jen v akutni fazi ekzemu. Nevidim duvod proc by dite nesmelo mit cukr v domacim cukrovi, v buchte... Omezuju kupovane sladkosti, lizatka a nedavam miminu sladke piti (starsim jak kdy), piskoty ma prostredni vyjimecne u babicky, rocni zatim nemela protoze to nekupujem, ale susenky kupovane uz starsim detem vzala, tak jsem to neresila a nechala ji.
Temer do vseho cukrovi i buchet davam min cukru, protoze nam to tak chutna, ale nevidim duvod proc to diteti nedavat 🙂 Nase deti teda chteji vsechno co my, tak nejak nechapu jak bych u kazdeho kousku vysvetlovala ze dite ma svoje krupky co vzdycky a cukrovi nesmi :D Nechapu obzvlast ty komenty ze jejich deti jedly cukrovi az ve skolce - treba dvoulety loni delal pernicky, linecky, rohlicky... jakoze by je udelal a pak by je nesmel? :D

autor
18. lis 2024

@veruuu_kubesovic ja mu pecu bez cukru svoje 🙂