Dobrý den ,zajímalo by mě kdo péče ve velkém kdy začínáte péct čeká mě 80 kg cukroví tak mě zajímá jak to časově zvládají ostatní děkuji
Peču tak, aby to bylo čerstvé, nemám ráda oschlé cukroví z půlky listopadu, ale peču jen pro svojí potřebu.
@jana_zofie co je to za reakci?! 🤦♀️Chtěla poradit od někoho, kdo taky pece. Jako proč to dělá, to je snad její věc.
@jana_zofie peču na zakázku samozřejmě bych nepekla tolik cukroví pro nás ,jen mě zajímalo kdo péče také takhle ve velkém kdy začíná aby se pak stíhalo
@alice180 děkuji přesně tak zajímalo mě jen kdo má zkušenosti s tak velkým množstvím tak od kdy začít aby se stoho pak člověk nezbláznil 😁
@nelakalejova No ono záleží na tom, jaké cukroví nabízíš a kdy máš lhůtu dodání. Jsou druhy, které se musí péct už teď, jako třeba zázvorky, a jsou druhy, které je potřeba péct později (hlavně ty druhy s krémem), nepečené těsně před dodáním. Jinak je to oschlé a hnusné.
@somalicats mám 10 druhů .perníčky ,linecké ,pracky,rohlíčky , šlehačkove cukroví ,iselske dorticky , Moca,pařížské rohlíčky ,košíčky ,a pak nake kuličky jemu jasný že kuličky atd až když budu dělat krémy a těsně před finišem.ale aspoň ten základ jsem si chtěla upéct nak v předstihu a pak už si jen zdobit plnit ,tak abych věděla jak z časem 😁 děkuji
@nelakalejova No tak perníčky asi jako první (i v menším peču ke konci listopadu), pak bych si klidně napekla korpusy a krémy plus nepečené nechala na finiš. Jako s takovou dávkou počítej, že se z toho stejně zblázníš 😀
@somalicats to asi jo 😱 děkuji
@levandule_k Já peču každý rok v 2.polovině listopadu ale záměrně, aby se to stihlo sníst do Vánoc 😃
@nelakalejova co jsem ve skupině vánoční pečení, tak některé už začínají. Pečou to suché, plní těsně před expedicí. I tak mi to přijde brzo. Nejdřív koncem listopadu.
@alice180 promin. Tak me to zajimalo, jake tak majinlidi duvody. To ze to nedelam nebo nechapu neznamena, ze to nechci pochopit.
@nelakalejova Tchýně taky peče na zakázku a začíná na začátku prosince. Akorát ona peče v trochu větší míře.
Ja teda tak ve velkem nepecu, ale zacala bych tak v pulce listopadu, hlavně jestli s tim nemáš zkusenost(v tak velkem množství myslím), ti co uz maji nějaké zkušenosti, tak přibližně ví kolik casu jim to zabere a hlavně, uz to mají taky,, v ruce,, ví jak si práci rozvrhnout atd.
@nelakalejova Dělám cca 50 kg, 18 druhů a začínám péct 14 dní před vánocemi. S tím, že odběr je až 22.12. Chci aby krémy a nepečené cukroví byly co nejčerstvější. Je to sice frmol, ale nic, co by se nedalo zvládnout
Já se ozvu, ač zkušenost vlastně nemám. 🤦😄
Ale budu letos řešit něco trochu podobného - tedy nepříliš času těsně před Vánocemi. Přitom bych ráda stihla vyrobit všechny druhy, na které jsme zvyklí a které máme rádi. Nechci být pak v nervu a časové tísni, za to to zase určitě nestojí, není to nic životně důležitého.
Přemýšlela jsem, jestli bych si nemohla pomoct tím, že "korpusy" (tedy "tu suchou část") upeču v předstihu a uskladním v mrazáku. Jasně, u křehkých druhů typu pracny nebo vanilkové rohlíčky to nejde, ty musí být čerstvé, nenavlhlé, jen mírně odleželé. Ale takové linecké, nebo všelijaké ty placičky plněné různými krémy, tam by to podle mě vůbec nevadilo, ty vláčné být mají... Čili si říkám, že podle časových možností budu zvolna péct už odteď, dávat do mrazáku a pak to už jen těsně před Vánocemi naplním a dozdobím polevami apod.
Tož to jen takový nápad pro zvážení. 🤷 Vyzkoušeno ještě nemám.
@nelakalejova nepeču na zakázku. Ale pro nás a rodicum, ne tedy tak obří množství to vůbec nevím jak bych stihla a jak rozlozila časově. Ale obecně začínám péct začátkem prosince perníčky. Upecu vlastně vše a slepuji a zdobim třeba týden před vánoci prostě než půjde cukroví z domu. Nepečené nedělám vůbec. Schválně se pak poděl o zkušenost jak to šlo a jak si to nakonec celé nacasovala, třeba to někomu bude taky užitečné 👍
@kelerub super děkuji peču 3 rokem ale vždy jsem měla cca 30 kg ne 80 😱 tak jsem právě chtěla vědět jak jsou na tom ostatní kteří péči ve velkém ☺️
@ajja87 děkuji
@nelakalejova ja teda pecu jen rodine a klidne zacinam koncem listopadu. v prosinci byva v praci samy vecirek a neni cas. pernicky, linecky a takove druhy uplne v pohode dodelam hned, plnene predpripravim a pak poslepuju, nepecene nakonec. pokud to je v chladu uplne v pohode. delam teda tak 15 kg pro rodinu, jako 80 kg uz nejaky cas fakt zabere a ne kazdy den se chce delat stejny pocet kg🙂
Nechapu proc bych si to delala. Bud pecu pro radost, kdyz chci, a co stihnu to mam, nebo kdyz nekdo prodava, tak jako privydelek. Mozna to jen chapu spatne a nekdo mi to osvetli.