Maminky už mám hotové perníčky,pracny a ořechy náplň budu dělat 4dny před vánoci ..Zítra chci dělat rohlíčky..
Kdy mažete linecké?A kdy děláte rafaelo, rumove kuličky?A do kdy se to tak má sníst? A jak dlouho vydrží náplň v ořechách? Šuhajdy plánuji 2 dny před vánoci..A jaké dobré cukroví ještě děláte? 🤔
Letos nepecu vubec nic a je mi fajn 🙂 Manzel na cukrovi neni, deti budou mit na navsteve u babicek, to bohate stačí, a ja si dala predsevzeti, ze tyto Vanoce nepriberu 😎💪
@martiniquest Mám teprve 3m holčičku takže se to dá..Chci péct dokuď mi to malá dovolí..Až bude starší tak pro mě trošku horší 😀 takže též malá bude jist cukroví u příbuzných
@klokanka31 to mi dřív vypije přítel ten vaječnák 🤯😑😁
@alex97 Co víš, třeba to tak hrozné nebude...děti moc rády pomáhají 🙂
@klokanka31 Tak snad malá nebude po mě.. Když jsem byla já malá tak z mým nejstarším bráchou jsme chtěli pomoct mamce péct cukroví..Tak jsme zadělali těsto do dřezu...Ovšem tam padaly vejce i se skořápkama 😀😁🤣
Začínám tvrdýn, ať má šanci změknout. Nejdřív linecké, druhý den ho slepuju. Pak perníčky, kokosky, oříškové placičky, vanilkové rohlíčky, marokánky. Že zbytků bílků pusinky. Nepečené dělám posledních pár dní před Vánoci. Bounty, medovníkové kuličky a čokokuličky.
@alex97 Aspoň máte nezapomenutelné zážitky 😊 moje malá (18 měsíců) letos taky pomáhala. Vykrajování jí šlo skvěle, ale na konci všude tuny mouky a těsto měl náš pes i na kožichu 😄
@alex97 jsem z oboru a cukroví se má dělat 14 dni před Vánoci. Dřív to vůbec nemá smysl, ty suroviny proste dele nemají trvanlivost. Nepečené klidně až 3 dny před štedrym dnem. A uchovávat pouze v chladu a uzaviratelne misce. Na stole v teple by cukroví mělo byt pouze v den spotřebitelnosti.
@alex97 Veškeré suché a korpusy peču první dva týdny v prosinci. Linecké mažu jak je čas - letos už je mám namazané. Nepečené a krémy dělám 22. a 23.12, vánočku 23... Pokud je krém z mléka/smetany, tak vydrží 1, max.2týdny - ale u nás se to sní do týdne. Pokud je to klasika máslo+cukr+rum - rum jako konzervant, vydrží dle spotřeby másla.
@martulka88 toho rumu je tam tak minimálně, ze to jako konzervant neslouží. To byste v tom rumu musela mít ponořené.
@loylii Proto píšu dle spotřeby másla ;) A samozřejmě to mít v chladnu.
U nás mají rumové kuličky trvanlivost tak 5 dní max., někdy i 3 dny 🙂
Samozřejmě zalezi na druhu, ale susenkove cukrovi jako pernicky ci zazvorky vydrzi v pohode nekolik mesicu
Vcera jsem zadelala těsta, dnes upeču namazu a muzou mi všichni vite co. Dělám linecké, crinkles, ořechy a rohlíčky
@klokanka31 Taky mažu hned, já už bych se pak k tomu nezvládala vrátit.
@konidana 😂
Nepecu, u nás cukroví nikdo nejí...
Jednou se mi stalo (kdyz jsem pekla cukroví pro sebe a oboje prarodiče, takže jsem to musela dělat postupne), že už ke konci svátků cukroví chutnalo staře a ne moc dobře, takže já jsem pro péct co nejpozději.
@loylii Dáváme cukroví na balkón do papírové krabice přikryté igelitem. Letos mám perníčky tak měkké, že se modlím aby to šlo dát vůbec na talíř 😃. Jsou upečené 14 dní aby byli do vánoce odleželé, ale tohle se mi ještě nestalo.
Já mám jen perníčky , rohlíčky vanilkové a zbytek začnu během týdne a plnit krémem budu až příští týden
já mám marokánky, vodníky, perníky, linecké a rohlíčky...a ještě mě toho teda hafo čeká :D
Zeny, mozem sa uprimne spytat- ked robite tolko druhov cukrovi, kto to zje? My robime linecke, medovniky a nikto to nedoje😂 a to pecieme tyzden pred vianocami, ja uplne nechapem preco sa tym mesiac napchavat
@alex97 Linecký mažu ten den co ho peču, a hned ho jíme 🙂 budu ještě asi za týden dělat vosí úly.