Ahoj zeny, prosim o tipy na vanocni cukrovi. Moji drahousci prahnou po peceni, chtela bych jim doprat nejake nove neotrele druhy (hlavne jednoduche 😂🙏🏻) a dochazi mi fantazie. Zatim jsem vymyslela klasiku:
- [ ] Vanilkove rohlicky
- [ ] Linecke
- [ ] Pernicky
- [ ] Sadelky
- [ ] Marokanky
- [ ] Biskupsky chlebicek
- [ ] Kokosky
- [ ] Koule
- [ ] Vosi hnizda
- [ ] Kokosova rolada
Co pecete vy? Dekuji!
My každoročně pečeme: perníčky, linecké, ořechové košíčky, něco jako tiramisu kuličky, medové trubičky (kávový a karamelový krém), vanilkové rohlíčky a zbožňuju skořicová klubíčka.
Crincles
Makove slepovane lemon curdem, karamelove kosicky (oboje je z albert casopisu a nase vyzkousene oblibene). A kdybych mela dost orechu tak na apetitu me zaujaly na vyzkouseni orechove stanglicky.
Cukroví nehrotim. Nestíhám. Budu letos dělat jen vanilkové rohlíčky a Rafaelo kuličky . A upeču štolu. Od mamky budu mít linecké slepované krémem i s marmeládou a perníčky. Další cukroví bude od tchýně a možná od babičky.
Rafaello kuličky, medovníkové koule nebo margotkové kuličky. A klasika pracny
Medovnikove kulicky, crincles, masarykovo cukrovi...
Zloutkove, perníčky, linecké lepené a linecké máčené, Masarykovo, košíčky, slehackove kuličky, rumové kuličky, kokosové kuličky, včelí úly,
Bilkove sucharky
Nestaham takže linecké ,kokosky a osi hnízda.Mezi svatkama udělám chceeske.
My máme letos vanilkové rohlíčky, linecké, vanilkové podvodnice, plněné ořechy, vosí úlky, perníčky, lotus kuličky a margotkové úlky.
Linecké slepované nutelou, linecké slepované povidlama a navrch čokoláda, dále perníkové cukroví slepované povidly a na vrchu pocákané bílou čokoládou.
Nečtu všechny komentáře, ale každý rok dělám:
Linecké, pudinkove linecke (je fakt výborné, recept jsem dostala od kolegyně), nuttelova kolečka s čokoládou, kávové bonny, bajadera, kokosový kmen, barevný kokos z piškotů, medová kolečka, Marlenka kuličky, piknik kuličky, žloutkově kuličky, rumové taky... K tomu samo klasika, jako perníčky, rohlíčky.
@nikoulinka co to je to pudinkove?
@corry21 trochu podobné tomu běžnému. Jen se přidává jogurt ochucený a puding prášek. Je takové křehčí, ale za mě, chuťově lepší 🙂
@hennrietta Co jsou skořicova klubíčka? Prosím recept.
@nikoulinka diky, to by mohlo být dobrý 🙂 a slepuje se to cim?
@corry21 slepuju normálně ovocnou marmeládou, podle chuti 🙂
Do těsta dávám většinou jahodový jogurt, a i jahodový pudinkový prášek. Takhle nám to chutná asi nejlépe 🙂
A při zapracování těsto lehce lepí - je to v pořádku. Po nachlazení se s ním pak pracuje dobře 🙂
Já miluju ořechové cukroví, takže hříbečky, jetelinky, Masarykovo.
@helach Recept má mamka z časopisu, takže ten bych mohla dodat až později, ale podobný je asi tento: https://www.ceskatelevize.cz/porady/12468683635... Nahoru dáváme ještě barevné zdobení.
Delame marcipanove hribecky, narozdil od maminky me prababicky teda nedelam marcipan doma, ale koupim v mark a spencer. Pak modeluju houbicky (doporucuju nohu i klobouk z jednoho kusu) a klobouk se pak namoci do rozehrate cokolady.
parizsky tycinky. sou krupave a jednoduche :D
Masarykovo cukrovi a rafaelo kuličky a obyčejné pusinky z bílků bez kokosu... nad rámec toho, co bylo napsané viz výše.