Ahojky, v sobotu nas ceka vetsi grilovacka a rada bych nejake tipy na salaty. Mam v planu udelat slat se zelim a koprem, pak ryzovy salat (ryze, kukurice, ledovy salat a tatarka s tim, ze misto tatarky dam asi smetanovy dip, jelikoz jsem tehu a radeji se tatarce tak trochu vyhybam), pak asi i mozzarella s rajcatky a bazalkou. Napada Vas jeste neco, co by se dalo pouzit a hostum chutna?
Salát - rajčata, okurka a balkánský sýr ( může se přidat paprika, nebo co kdo má rád 🙂 ), nebo salát z červené řepy, kukuřice, vajíčka, sterilované okurky - místo vajíčka může být tuňák.
Já delavam Waldorf salát: opečený celer na másle s troškou cukru, k tomu kyselejší jablka, ledový salát a pražené vlašské ořechy, jako dip zakysaná smetana, zatím všem moc chutnal, nikdy nezbyde.
Vyborny ke caleslaw..pokud chcete muzu do sz zaslat odkaz na recept z uk blogu jedne kocky a k tomu z KFC se to opravdu velmi priblizilo🙂..nikdy nezbyde
Tu rýži bych raději vyměnila za těstoviny třeba a nebo rovnou udělat těstovinový s tuňákem..
Já dělám zkrátka klasické zeleninové variace - ledový salát, čínské zelí, ředkvičky, rajče, okurek, paprika, jablečny ocet, zakapnu olivovým olejem, max pepř mlýnkem. Pak milujeme grilovanou zeleninu a teď dělám rychlovky k masu na pánvi typu lilek, cuketa, paprika, cibule, žampiony, koření dle libosti (kupuji si různé směsi na trzích)... A dresinky dělám čistě bílý jogurt, zakysana smetana, stava z citrónu, olivový olej, pepř a pak dle libosti koření např.oblibene tzatziky a česnek.
Celkově mě děsně baví vymýšlet různé dobroty a saláty.
Zrovna dnes jsem si vzpomněla na salát typu ledový salát, bílý jogurt, jablíčko, nastrouhana mrkev... Dávno jsem ho nedělala 😀 koření opět dle libosti
tchýně dělá moc dobrý a ke grilování je také super - okurka, červená paprika (pro barvu 🙂) a čínské zelý pak sůl, pepř, cit. šťáva a to je tedy super mám rada na večer jako druhou večeři (no co jsem těhotná tak vždy mám večer hlad 🙂)
a pak mám ráda jen nakrájemnou zeleninu na velký talíř (mrkev, paprika, okurka) a k tomu česnekový dip > jogurt majonéza (nebo jde čistě jogurt) sůl a česnek dle chuti > dresing je pak skvělý i samotnému masu
A když jsem byla na střední ve Švýcarsku tak jsme ke grilování měli výborný salát s kuskusem-ale zálivku nevím (asi jen koření?) kuskus, kukuřice, paprika, okurka> vše na malé kousky cca vel. kukuřice
a moje mamka dělá zelný salát - ale přesně nevím jak ☹ > tuším že červené zelý, křen a nějaké bylinky a pak bílé zelý a mrkev
Jé, děláte mi dost chutě takhle navečer. Mám tehotenskou cukrovku, ale tohle bych většinou mohla vcelku bez omezení, zítra jdu vyplenit zelinářství.
U kamosky jsem na grilovacce jedla tzv.vrstveny-taky vyborny......takze dospod dat sterilizovany celer,pak nakrajenou sunku,sterilizovana kukurice (muze nemusi), uvarena nastrouhana vajicka, na kolecka nakrajeny porek,kousky ananasu z plechovky, postrouhat tvrdym syrem-pak se rozmicha mala majoneza se slehackou na slehani a zalije,necha se odlezet-mnaaaaaaaam
@cherris já třeba nikdy moc nejedla rajčata, naučila sjem se je jíst až teď v dospělosti a teď v těhotenství? 3 dny za sebou jsem snídala chleba s rajčetem, daší den byl rajčatvý salát s cibulý a a ta tři dyn rajčaotvý salát s majonézou, okurkou (dělá tchýně) > jedla jsem ho tři dny večer s pečivem > no to sjem zvědavá zda bude mít rád zeleninu - na zeleninu mám většinou chuť takhle na léto kyž je čerstvá přes zimu moc nemusím a letos teda na ní také ujíždím......
@ladyhacek já u prvního rajčata jedla a vlastně všechnu zeleninu, on ji chce, protože to jíme my, ale zatím většinu syrové plive😀, přes protesty okolí ho nechávám, ať zkouší a postupně bere některé druhy na milost. A ať zůstaneme u tématu, ke grilovačce mu moc chutnal salát z grilovaných paprik s fetou, akorát je to pracný.
Vedle klasickeho michaneho salatu z ledoveho a zeleniny,delame variaci na tzatziky - nastrouhana okurka,recky jogurt,ochutit trochou olivoveho oleje,citronovou stavou,sul,pepr a nasekana mata,pripadne cesnek. Vsichni si zatim pochvalovali.
Jo a obcas udelam i takovy lehky bramborovy - brambory,cervena cibule,kysele okurky,zelena jablka,cesnek,spojit lakem z okurek,prip trochou horcice,pridat nasekanou petrzelku.
@hermanecka urcite budu rada za recepty do sz
Devcata, vsem moc dekuji za tipy a recepty 😊 uvidime, co vymyslim 😉
stejně to nejlepší na tom je to grilované maso. A ještě kukuřice a právě kvuli ni jsme si koupili tuhle vidličku https://dellinger.cz/cs/akcni-nabidka/457-vidli...
Ten rýžový, i caprese jsou pro mě samostatná jídla, ke grilování dělám spíš jen míchaný listový