Holky, nemáte, prosím, nějaký osvědčený recept na švestkový koláč s drobenkou ze špaldové mouky? Moc děkuji 🙂
@benjamin Já tedy špaldovku vždycky ředím obyč, nebo třeba celozrnnou, ale pšeničnou moukou. Jen ze špaldovky nám to nechutná, ale zkusit můžeš. A už vůbec ne kynutý těsto jen z ní, takže tu recepísek nekynutý:
16 lžic mouky( půl na půl, jak jsem psala)+ lžička sody nebo prdopu
10 lžic cukru
8 lžic oleje
6 lžic mléka
3 vajíčka + dávám do těsta-ke švestkám se to hodí- skořici
Všechno dohromady, na plech+ švestky+ drobenka (tam nahrazuji část hr. mouky jemnýma vločkama, nebo celozrnnou strouhankou)
A ještě je fajn, že se dá třeba část mouky na koláč nahradit mákem- což ke švestkám taky ďobrý 😉
Jéé, už po přečtení nadpisu se mi sbíhají sliny. A typ na kombinaci švestka-mák, úžasné.
Delam hrnkovy jogurtovy z obyc mouky, ale nevidim problem v jeji zamene za spaldovou... Dva kelimky bileho jogurtu, jedno vejce, kelimek cukru, jeden a pul kelimku polohrube mouky, prasek do peciva, vanilkovy cukr. Drobenka je z 50 g masla, 60 g polohrube mouky a 70 g cukru.