HOlky, mám dotázek. Našim nejoblíbenějším vánočním cukrovím jsou marokánky. Dávala jsem do nich všemožné sušené ovoce, ale nakonec jako vítěz ze všech možných kombinací vyšly sušené brusinky, meruňky, rozinky....a!!! Chtěla bych sušené švestky... jde to? Sice jsou sušené, ale jsou celkově takové vlhčí, tak nevím, abych to nezkazila!!!
A dají se marokány zamrazit? Dělám je teď a obávám se, že když to nefláknu alespoń na balkon do sněhu, tak do vánoc není ani jedna 😎
Já je mám také nejraději a po několikaletém zkoušení jsem zakotvila na složení "měkkého"-kand. pom. kůra, rozinky, brusinky, meruňky, švestky. Švestky určitě jdou 🙂 Už je mám hotové a poputují k mámě na balkon. S mražením zkušenosti nemám, skladuji na balkoně (ale tam je občas taky pod nulou) a nikdy jich není tolik, abych je musela mrazit 😀
@petrajurinova
@medakote
Holky díky, takže mrazit jdou a švestičky do nich taky nakrájím... jůůůůůů, už se těším!!! Obě tam dáváte kandovanou pomerančovou kůru. Kde jí koupit?
Díííky, dneska večer se na to vrhnu!
@endlessblue normálně v potravinách nebo supermarketu - prodává se většinou v takové malé vaničce s folií nahoře http://eshop.timidekor.cz/images-shop/883_1_v.jpg
Ahoj. Zamrazit se dají bez problémů - já je měla vloni zmražené od vánoc do velikonoc a po rozmražení byly jak čerstvě upečené. S tím ovocem nevím, já tam dávám kandovanou pomerančovou kůru a rozinky nebo brusinky. Máme raději takové křupavější, takže ze 2/3 tam dávám hlavně směs ořechů (vlašské, lískové, mandle, arašídy, para, kešu, pistácie) a toho měkkého jenom trošku.