Sladké pohoštění, které se dá udělat 3 - 4 dny dopředu. Máte tip?

qwertzuiopas
10. srp 2023

Ahoj, prosím máte tipy na sladké zákusky, dezerty atd které se dají udělat třeba 3 -4 dny dopredu? Něco třeba jako tarletky, kdy se upeče korpus a plnit se můžou později. Nebo něco co se upeče celé předem ale odložením to neztratí na chuti.

Děkuji

jana_zofie
10. srp 2023

@qwertzuiopas Nešla by třeba domácí zmrzlina? A co linecké (nebo jakékoli univerzální cukroví - ožralé košíčky, linecké košíčky, marokánky...)?

kamino
10. srp 2023

Medovníkové placky se dají péct klidně i týden dopředu a krém než se proleží, tak to také trvá .

qwertzuiopas
autor
11. srp 2023

Problém je že to bude na konci listopadu , takže cukroví ne. A 14 před jdeme na velkou oslavu kde budou právě kosicky , tarletky a ten medovnik nebo něco na ten způsob. Ale děkuji

galatea_a
11. srp 2023

Něco z pusinkového těsta? Pavlova?

alice180
11. srp 2023

Puncak ten dokonce musíš udělat trochu předem, aby se to vsaklo. A pak nařezat na malé kostičky. Vlastně takhle jakékoliv řezy. Nějaký malý plněný rohlíčky. Cupcaky, Shortbread, flapjack. Medové trubičky plněné krémem. Nějaký preclíky namočit do čokolády. Udělat domácí čokoládu s různými ořechy, ovoce, marshmallony a pak to nalámat. Dobry je tzv monkey bread, kdy si každý odloupne kousek, ale to je lepší čerstvý.

levandule_k
11. srp 2023

@kamino Přesně to mě napadlo jako první, akorát neděláme medovník, ale medovníkové kuličky. Jsou luxusní. https://www.toprecepty.cz/recept/46291-medovnik...

alubif
11. srp 2023

Dortová lízátka.

krisstina93
11. srp 2023

Já bych rekla, ze asi cokoliv, kde nebude nějaký třeba tvarohovy krém apod, vydrží několik dni v pohodě. Tchyně pece ve velkém a takové věci jako strudly, různé variace medovniku, pavlovy, řezy s maslovym krémem apod má vždycky v lednici i několik dni. Můžeš zkusit třeba donuty, ty taky chvíli vydrzi, když je skladujes v chladnu. Jestli mas na mysli něco, co ti vydrží mimo lednici, tak to mě napadají fakt jen Linecké a perníčky.