Ahoj, prosím máte tipy na sladké zákusky, dezerty atd které se dají udělat třeba 3 -4 dny dopredu? Něco třeba jako tarletky, kdy se upeče korpus a plnit se můžou později. Nebo něco co se upeče celé předem ale odložením to neztratí na chuti.
Děkuji
Medovníkové placky se dají péct klidně i týden dopředu a krém než se proleží, tak to také trvá .
Problém je že to bude na konci listopadu , takže cukroví ne. A 14 před jdeme na velkou oslavu kde budou právě kosicky , tarletky a ten medovnik nebo něco na ten způsob. Ale děkuji
Něco z pusinkového těsta? Pavlova?
Puncak ten dokonce musíš udělat trochu předem, aby se to vsaklo. A pak nařezat na malé kostičky. Vlastně takhle jakékoliv řezy. Nějaký malý plněný rohlíčky. Cupcaky, Shortbread, flapjack. Medové trubičky plněné krémem. Nějaký preclíky namočit do čokolády. Udělat domácí čokoládu s různými ořechy, ovoce, marshmallony a pak to nalámat. Dobry je tzv monkey bread, kdy si každý odloupne kousek, ale to je lepší čerstvý.
@kamino Přesně to mě napadlo jako první, akorát neděláme medovník, ale medovníkové kuličky. Jsou luxusní. https://www.toprecepty.cz/recept/46291-medovnik...
Dortová lízátka.
Já bych rekla, ze asi cokoliv, kde nebude nějaký třeba tvarohovy krém apod, vydrží několik dni v pohodě. Tchyně pece ve velkém a takové věci jako strudly, různé variace medovniku, pavlovy, řezy s maslovym krémem apod má vždycky v lednici i několik dni. Můžeš zkusit třeba donuty, ty taky chvíli vydrzi, když je skladujes v chladnu. Jestli mas na mysli něco, co ti vydrží mimo lednici, tak to mě napadají fakt jen Linecké a perníčky.
@qwertzuiopas Nešla by třeba domácí zmrzlina? A co linecké (nebo jakékoli univerzální cukroví - ožralé košíčky, linecké košíčky, marokánky...)?