Ahoj maminky-kuchařky!
Adámek(10 měsíců)mi začal odmítat masozeleninové příkrmy.Vařím mu je od 4.měsíce a nikdo moc protesty nebyly.Ze zoufalství jsem vyzkoušela i kupované a ani to mu nejelo.Pak jsem si myslela,že ho zlobí zoubky a proto to všechno plive ven,................jenže jogurt,ovoce a kaši neplive. 😕
Tak mě napadlo,jestli mu nemám uvařit nějaký sladký oběd. 😉
Ale nikde jsem nanarazila na recepty,tak mi prosím nějaké napište.
Děkuji. 😵
karotky, skús tekvicový prívarok , parené buchty, rezance s lekvárom, tvarohom, makom, hov. m. s parad. om. /na sladko/-.- 😉 ryžu s mliekom,dukátové buchtičky...
zuzu, prosim??? 😲 😲 tak, prepac, ale 10 mesacnemu dietatu take jedla este by som ja osobne nedavala 😒 😎 😉
...mala som na mysli buchty, lekvar, tvaroh.... 😕
tekvicu ano, ryzu s mliekom ano/ale bud s MM alebo UM/ 😉
Junovko................klasický bílý jogurt Holandia se lžičkou ovoc.přesnídávky.Před tím míval 233ml mléka a to jasi začal před měsícem odmítat. 😖
Uvidím,jaké tu ještě přibydou receptíky.Ale na zítřek jsem rozhodnutá,že mu dám menší svačinku než normálně,aby měl větší hlad a pak se uvidí,co budu páchat dál. 😉
karotky,
ja som malemu robila (cca od 10. mesiaca) zemlovku. recept, taky od oka, je asi takyto:
1 grahamovy rozok nakrajat na kolieska - zaliat mliekom (davala som UM) podla potreby, aby sa rozky dostatocne nasiakli a boli makke; po nejakom case - asi 15 min - som primiesala vajecny zltok. nasledne primiesat nastruhane 1 jablko (bez supky), cele mierne osladit (pouzivala som hroznovy cukor a stipku vanilky kvoli voni). celu zmes vyliat do maslom vymastenej zapekacky a piect ca 45 min v stredne vyhriatej rure. ked maly podrastol, navrch tej masy som este pridavala vymiesany tvaroh s hrozienkami a pieklo sa to cele spolu. velmi mu to chutilo a bola to pre neho super zmena, kedze sme mu ine "sladkosti" nedavali.
junovka ako čo by si nedávala...parené buchty, rezance s lekvárom, tvarohom, makom, ryžu s mliekom,dukátové buchtičky...čo je na tom zlé???
10 mes. dieťa nemôže buchty???veď majú také isté zloženie ako pečivo 😕 pečivo môže???
lekvár je predsa aj v smotanových joburtoch a pokiaľ nie sú v rodine alergie, tak si myslím, že raz za čas zaradiť do jedálníčka tvaroh nie je nič hrozné...no a ryžu s mliekom? s klasickým...jogurt tiež nerobia z materského alebo z Beby...
no, ja by som este nedavala 😉 Nic jej neutecie 😉 🙂
jasné, že neutečie...ale ak nič iné nechce jesť, tak treba to niečím nahradiť...
iné by bolo, keby to jedlo den čo deň...ale raz za čas...
A co pudink (nevím jestli se může ... asi s MM nebo UM) ... a v tom rozmočený kousíčky rohlíku nebo piškoty na drtky, oni nasáknou, a je z toho docela sytící šlichtička 🙂
sem tam neuskodi treba ta zemlovka je dobrej napad (jablka hrusky malicko skorice med a rohlik ..klidne bych to udelala obcas.vite co ja si taky dam obcas na co mam chut asi by me vadilo kdyby mi nekdo urcoval co mam porad jist 😀 nemysleno zle ale prece jen je to nase rozhodnuti co jim davame takze kdyz ja miluju sladke tak obcas dam i Terce pac ona si nemuze sama rozhodnout a myslim ze skoro rocnimu detatko to jednou za tyden treba neuskodi zdravotne 😉 samo co nejvice prirodni a nejmene sladke cukrem spis samotne ovoce je sladke
jak s
omluva zlobi net
☹
tak u nas idu parene buchty,knedle/lekvarove,ovocne/,zemlovka,palacinky,lievance,slize,ryzovy nakyp,dukatove buchticky, 😀
ake jogurty davas papat, ovocne?Varit sladke obedy...to by som nerobila, aspon nie kazdy den 😉