Rychlé (ideálně levné) jídlo. Máte tip?

1. zář 2023

Cau holky, o vikendu jsem sama s urvanym neodlozitelnym kojencem a skolnim deckem. Potrebuji uvarit naky rychly obed, ktery bude na vecer i pro muze. Date mi prosim tip? Spagety a rizito jsme meli vcera a dnes… diky!

jana_zofie
1. zář 2023

Do pekáčku naskládat libovolnou zeleninu, osolit, můžeš přidat nějaké bylinky nebo koření, na to hodit maso, trošku to podlít, strčit do trouby a nechat péct. Dá se to obměnit tak, že po vytažení se zelenina rozmixuje a dá se do ní trochu smetany. 😀

kamino
1. zář 2023

Jeden den upéct celé kuře a bramborem, to jde i s miminem a já mám vždy zásobu gnocci a milujeme špenát, tak druhý den gnocci se špenátem ( to je taky superrychlovka ) a zbytky kuřete z předchozího dne.

evellin123
1. zář 2023

Mě napadlo filé nebo rybí prsty a bramborová kaše 😉

agneska7
1. zář 2023

Za mě taky kuře jeden den s přílohou jakou si vybereš a druhý den obrat posmažit a hodit do tortilly se zeleninou a hotovo

ab3185
1. zář 2023

Cikánské brambory: Větší hrnec, na lžíci oleje osmahnout na nudličky nakrájenou vepřovou kýtu, sůl pepř sladká paprika gulášové koření... Za stálého míchání restujeme dokud se maso nezatáhne a neodpaří se případná sražená voda. Pak zalejeme vodou, ale jen tolik aby bylo maso ponořené, naposledy pořádně zamícháme a stáhneme z plotýnky. Na takto připravené maso skládáme syrové brambory nakrájené na plátky. Vždy vrstva brambor osolit, posypat sladkou paprikou a další vrstva brambor a tak dále. Na poslední vrstvu brambor ještě nakrájíme červenou papriku na nudličky a osolíme. Přiklopíme poklicí, zapneme plotýnku a vaříme, v žádném případě už nemíchat. Dusíme pod pokličkou, dokud to bublá, až bublat přestane, je hotovo. Veliká dobrota, chuť masa brambor a papriky se spojí a je to bomba. Ale opravdu nemíchat, ségra zamíchala a byl z toho bramborovej guláš 🫣

novamamina
1. zář 2023

Noky se zelim

journals
1. zář 2023

Maso (vepřové, krůtí, kuřecí) na šlehačce. To je snad ten nejjednodušší recept který znám. Můžeš si s tím vyhrát.
Cibule, česnek, bylinky, červená paprika… co doma najdeš

emillyhk
1. zář 2023

Já ráda vařím penne s rajčatovou omáčkou - v hluboké pánvi (používám wok) osmahnout cibulku, na to plechovku rajčat, bylinky, pepř, sůl. Zatímco se to vaří a tím i zahustíme, uvařím penne. Do omáčky nasypu 1-2 sáčky černých oliv, zcezené kapary, když si vzpomenu přidám sušená rajčata. Už nevařím, jen promíchám, přidám penne, promíchám a šup s tím na talíř.
Pokud by nevadily luštěniny, tak dělám variaci na chilli con carne - lehce pikantní klobásu pokrájet na půl kolečka, osmahnout, na to plechovku rajčat, plechovku cizrny, dvě plechovky mixu fazolí. Sůl, pepř, provensálské nebo jiné bylinky, povařit asi 10 minut. Jíme buď s chlebem, rýží nebo kuskusem.

blackblue
9. zář 2023

Ja budu delat salat, jak jsou ty vedra. Rychly, dobry, jednoduchy. Quinoa, kukurice, nakrajeny okurek, cibule, cizrna a avokadovy dresing (ale muzes i jiny).

kackabis
9. zář 2023

Já miluju smetanové penne se špenátem.
Rozpálit máslo, na něm orestovat trochu špenátu, sypnu trochu sušeného česneku (jsem líná ho loupat atd) pak nasypu penne, celé to zaliju mlékem (prostě vaříš těstoviny v mléku místo vody) osolím, opepřim, nakonec tam přidám nastrouhaný sýr - jakýkoli. Za mě je to nejrychlejší chutné jídlo ever.
Pro fajnšmekry, co chtějí i maso, tak místo másla orestovat slaninu a přidat kousky kuřecího, ale to už pak zabere víc času no. My to milujem i bez masa 😎