Ingredience:
Těsto:
250 g polohrubé mouky
8 polévkových lžic oleje
1/4 l teplé vody (mléka)
1/2 kostky droždí
sůl
Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou - pizza je vláčnější
Příprava:
Do mouky přidáme všechny ingredience a řádně uhněteme. Vláčné těsto hned rozprostřeme na plech. Rozprostřené těsto potřeme kečupem (smetanou), dáme sterilované lečo, poklademe sýrem, salámem, žampiony (podle chuti - tzv. co dům dá), posypeme strouhaným sýrem a okořeníme oregánem nebo kořením na pizzu.
Pečeme při 200 st. C cca 45 min.
...
co je na ní zajímavé, že se nenechává kynout... 😕
(ještě jsem takovou pizzu nepekla, tak uvidíme, jestli to funguje 😅)
tak jak - už jsi to vyzkoušela? ja ještě ne.. 😅
Prosím, poraďte recept na pizzu, ten úvodní se mi moc testovat nechce...a na netu mám v poslední době na recepty smůlu, tak potřebuji něco ověřeného....
Ponejvíc dávám listový těsto. Na to protlak s česnekem, koření na špagety nebo oregano, nakrájený rajčata, šunku, kukuřici, olivy, někdy žampíky, papriku (prostě co dům dá) a dám péct a úplně nakonec dám sejra.
Nebo druhá varianta, zas listový těsto, na ně špenát a kysanou smetanu s česnekem a nivou a je to bašta.
Pokud dělám těsto s droždím, pak dávám mouku hladkou a zbytek podle oka. Na to zas dávám jinou náplň - kysanou smetanu s česnekem a navrch opečenou cibuli se slaninou. Ale to je spíš taková ňamka, vždycky se potom jen zapráší a mně se to nechce dělat na víc plechů.
@salomee Ahoj, já dělám pizzu takto: do hladké mouky zamíchám trošku soli, udělám "důlek" naliju vlažnou vodu a rozdrobím kvasnice, nechám chvilku nabobtnat a zamíchám dohromady s moukou, podle potřeby přidáváš vodu nebo mouku a když už máš těsto tak "akorát" pokapeš ho trochou olivového oleje a trošku prohněteš vařečkou. Nechám kynout, pak si připravím plech s pečícím papírem. Dám si na ruce trochu oleje, utrhnu kousek těsta a na plechu ho roztáhnu přibličně na kruh (do kterýho to má někdy daleko, ale při troše představivosti). 😀 no a na potření si v misce rozmíchám obyčejný rajčatový protlak a koření - třeba bazalku, nebo provensálský, nebo prostě co máš po ruce a na co máš chuť, trošku soli, a někdy dávám ještě chilli.
Ten postup jsem možná popsala že to vypadá hrozně, ale je to jednoduchý - hladká mouka, sůl, voda, kvasnice (na 3/4 kg mouky jedny), olivový olej. Rajčatový protlak, koření.
Jinak já to těsto vytahuju na tenkou placku, tak odhadem (ber prosím s rezervou) na dvě pizzy tak 200g mouky... já to dělám vždycky od oka.
Absoltně nejrychlejší varianta - z listového těsta (ač to teda není "pizza" jak má být, ale spíš slaný koláč), všem chutná a je rychlá
Vypadá to jednoduše, naši kluci jsou pizzoví, tak to asi vyzkouším.. 😉