Recepty pro velký hrnec

aniska
26. srp 2014

Ahoj holky. Máme velkú rodinu, 5 chlapov v dome, 1 dospelý, a 4 kluci vekom 17 rokov, 7, 5, a 2 roky. Plus čato hostíme návštevy, takže to naskočí o ďaľších x stravníkov.
Minule som smažila palacinky hodinu a pol, a nejak už som tohot začala mať fakt dosť 🙂 Tak som sa rozhodla zaožiť túto tému, kde si budeme písať recepty pre veľkú rodinu. Čiže niečo čo je hotové rýchlo, s čo najmenšou námahou pre kuchára -minimum ušpineného nádobí, porcie nastaviteľné 6-12 ľudí.
Prosím, píšte hneď na začiatok, koľko cenovo vyjde 1 dávka, a pre koľko ľudí vystačí. Dobrú chuť 🙂

aronek
26. srp 2014

@aniska ahojky, zrovna včera jsem se rozčilovala, že jsem celé odpoledne vařila a skoro všechno snědli 😒 U nás je tedy míň lidí. Já, přítel, dva kluci - 4 a 2 roky, prodloužené víkendy bratr a každý třetí týden mamka - ta naštěstí s vařením pomůže. Co já dělám ráda a není to pracné a s málem nádobí je troubový guláš. Teď jsem našla na netu i segedín. Vše se jen nakrájí a dá přikryté do trouby a za 2-2,5hodky máš bez starostí jídlo, jen udělat přílohu. Když nestíhám mají to s chlebem 😉 Záleží na tom kolik tam toho dáš, a podle toho máš porcí. Já míň kořením kvůli malému.cTaky jsem se naučila dost vařit v mikrovlnce - rýži, knedlíky, puding, upéct bábovku. Jak chodím do práce a kluci jsou doma, přítel nemá v práci obědy, tak mi přijde, že buď jsem v práci, nebo vařím, takže se taky ráda přiučím, pokud se někdo podělí o vyzkoušený recept pro hodně lidí 😉