Mam takovy dotaz. Mam 8mesicni holcicku, stahuju si na netu ruzny recepty a v nekterych je napsano ze se muze pridat kojenecke mleko. Nevim ale jak. To jako primichat do toho receptu jen ten pudr UM nebo udelat jakoby mliko z vody a z pudru??? Prosim poradte mi nekdo???!!!
Aha tak dik. A je to na jednu tu odmerku 30ml vody???
🙂) Ja si to uz tak presne nepamatuju.Proste jsem udelala normalni pomer mlika ,jako kdyby ho mel Leo pit ,ale misto toho jsem z nej udelala kasi.Pak jsem tam nekdy primichavala i mrkev.Zacatky prikrmu byly tezky,ale s tim mlikem mu to fakt jelo 😉 .Kde bydlis v jinem zahranici?? 🙂
Sandro, to záleží do čeho to přidáváš, pokud to má relativně tekutý základ, tak stačí sypnout prášek. Jinak normálně namíchat s vodou
Ibag, ja bydlim v Holandsku. S tim mlikem to teda zkusim. Jeste mam jeden dotaz, nevite jaky je od 8 mesicu vhodny jogurt??? Jestli plnotucny nebo polotucny bily...?? a jaky slozeni ma asi tak mit?
S tema jogurtama ti asi moc neporadim,protoze mi bydlime v Italii a tady sem mu kupovala takovy specialni pro deti. Ale jinak doktorka v Cechach mi rikala ze mu muzu davat jakykoliv i activii-to se mi zdalo trochu divny,ale kdyz to rikala tak jsem mu ji obcas dala.Ale myslim az od roku.Ja nevim jestli je v Holandsku PLASMON- ten ma jidla pro deti od 4 mesice.To sem mela jistotu ze mi neodmitne🙂)
Jogurty se dávají od 8. měsíce bílé plnotučné s živou kulturou tzn. ne smetanové, ale "živé" což je teda i Activie čistá bílá a nebo selský jogurt od Hollandie nebo i tesco jogurt čistý bílý s probiotickou kulturou (zelený obal, vyrábí taky Hollandia) a dá se to samozřejmě míchat s čerstvým ovocem - ideální banán, ten je měkký a sladký, nebo meruňky, broskve...
A jinak se všechny mléčné výrobky dávají PLNOTUČNÉ, tzn. po roce i tvaroh plnotučný a vařit se může z kravského mléka plnotučného - třeba pudingy nebo různé omáčky, prostě na vaření může být už kravské, na pití se doporučuje do 3 let kojenecké.
Dik za tipy, no tady v Holandsku Hollandie zrovna nemaj, divny co? A ani Tesco ale tak mrknu po nakym podobnym. Koupila jsem Activii ale neni nahodou na to kdyz nekdo nemuze poradne na zachod???
Sandro, no tak activie není projimadlo, neboj 😀 Právě díky těm živým kulturám upravuje přirozenou střevní mikrofloru, takže nemáš pocity plnosti, nadýmání, v pohodě se pravidelně vyprazdňuješ a tak 🙂 Ale já zrovna activii nemusím, je řídká jak prase. Ten selský od Hollandie je fakt super. No zkus se v obchodech podívat, určitě se tam prodává více bílých jogurtů s živou (probiotickou) kulturou 😉
No ja jsem to taky obcas primychavala.Treba kdyz jsem delala bramborovou kasi atd.,ale vzdycky jsem udelala normalni mliko(pudr a voda) .Nikdy ne jen prasek.Je to ale uz 3 roky,tak snad se nic nezmenilo 🙂)