Recepty na polévky. Poradíte Vaše oblíbené?

hezz17
22. říj 2019

Ahoj, poraďte mi nějaké vaše oblíbené recepty na polevky pro dospělé a 2leteho prcka. Přijde mi, že pořád dokola tocime vyvary a bramboracku.
A chtěli by to nějakou změnu. Díky 🙂

eithelwing
22. říj 2019

My máme rádi zeleninové krémové. Jde z čehokoliv, oblíbená je u nás kukuřičná, cuketová, dýňová a mrkvová. Vždy podusím cibulku na másle, přihodím zeleninu, ve vývaru a smetaně na šlehání povařím zeleninu doměkka a rozmixuji. 🙂

diewcatqoo
22. říj 2019

Synova najoblubenejsia je z cervenej cocky. Mrkvu, petrzlen a porek (cibulu) osmahnem na masle, pridam cervenu cocku, sol, korenie a od mamy mam stavu z domacich rajcat, tak dam tam par lyzic. Ked je cocka uvarena, zahustim to bud jahlami alebo ovsenymi vlockami.
Inak okrem tejto u nas idu tiez este kremove (hlavne brokolicova a dynova).

monaluza
22. říj 2019

Mame radi huste kremove: Brokolicova, hraskova, porkova...

leneee
22. říj 2019

@hezz17 u nas je oblibena spenatova podle Vanka-zahustit bramborou, muze se do ni uvarit treba i testovina (spenatove torteliny jsou top), nebo kremova jemna cesnecka s opecenymi kostkami rohliku/chleba - tu deti taky miluji, pak jakakoli zeleninova kremova-dynovka,brokolicova,hraskova podle Vanka treba s kouskem lososa (detem davam peceneho, nam s manzelem uzeneho), ... variaci na zeleninove kremy je nepreberne mnozstvi.

hezz17
autor
22. říj 2019

Manžel právě ty kremove nerad :-/

jannym
22. říj 2019

hraskova, falešná slepici (to je defakto Mrkvova s vajickovou zavarkou), hrachovka, cockova, fazolova, hrstkova, kvetakova, brokolicova, porkova (poslední tři nedělám krémové jen zahustene hraskou - pokud je to moc alternativní použijete jísku), mlicinkova (to je mlekova polévka a pokud na ni člověk není zvykli od malá je to trochu divné, ale u nás v rodině je už 6 generaci, uvařit ve slané vodě brambory na drobno s kminem,přilijte trochu mléka s moukou po zaváreni přidáte rozslehane vajíčko, původně se to za babičky mě babičky vařilo z kožního mléka)

kafr
22. říj 2019

Taky furt děláme bramboračku na 100 způsobu 🙄 tak dneska byla rajská, ještě si říkám, že udělám rybí (dcera 1,5 r ryby miluje), luštěninové.

daisymaminka
22. říj 2019

Houbová ze sušených hub, gulášová z mletého masa nebo masa na kostky, kulajda, zelná s klobásou, vývar masový, vývar zeleninový, jednou s nudlemi, jednou s játrovými knedlíčky, rajská s kapáním, luštěninové, česnečka s vajíčkem či bez a s opečeným chlebem, zeleninové krémové, opět s krutony...

popelka1984
22. říj 2019

5letý syn má raději hutné polívky než vývary. Nejvíc má rád dýňovou do které strouhám i mrkvičku a na konci česnek, hustě posypanou sýrem, gulášovou z mletého masa která mi prijde lepší když do ní najemno nastouhám mrkvičku, brokolicovou kterou vařím s kořenovou zeleninou, na konci opět česnek, bez smetany a opět máme rádi se sýrem. Kulajdu, čočkovou kterou dělám spíš jako vývar, jen symbolicky zahuštěnou jíškou, strouhám do ní oblíbenou mrkvičku 😀 a dávám do ní pažitku nebo petrželku, dále miluje pórkovou. Pak dělám ještě bramboračku, vývary a květákovku, toť všechny naše polévky.

lv
23. říj 2019

Mimo uvedené - hrstkova, minestrone, krupicova, drozďova

lolam10
23. říj 2019

Kulajda