Ahoj holky,prosím o radu. Nejsem zrovna typ,co by rád pekl. Maximálně tak bábovku nebo bublaninu. Neznáte některá nějaký dobrý recept na něco nepečeného? Hlavně ať je to jednoduché,rychlé a dětmi oblíbené 🙂 Na internetu jsem něco našla,ale podle těch návodů se mi to moc nepovedlo. Uvítala bych Vaši vlastní zkušenost,rady tipy...prostě něco,co máte odzkoušeno a má úspěch u Vaší rodiny.
Díky!! A prosím,opravdu jen nepečené 😎
já mám osvědčenou rychlovku - do formy na dno piškoty, pak vrstvu neslazeného bílého jogurtu (kupuji Hollandia), pak ovoce (z kompotu - okapané, nebo banány, kiwi, broskve, jahody..), pak zas piškoty atd. končím piškoty, pak ušlehám 1 smetanu ke šlehání s 2 lžičkami moučk. cukru - natřu nahoru, posypu strouhanou čokoládou či kokosem, nebo mletými ořechy, mandlovými plátky (co má kdo rád) a přes noc do lednice 🙂 hotovo za 15 minut. Piškoty jsou sladké dost, takže jogurt nesladím a vyhovuje nám to. Pokud máte rádi sladké více, doslaďte jogurt dle chuti.
Moc moc děkuju!! Určitě obojí vyzkouším a dám pak vědět. Snad to doma ocení!! 😀
NEPEČENÝ JABLKOVÝ DORT S PIŠKOTY - u nás velice oblíbený - Oloupeme jablka, nakrájíme je na větší kostky a povaříme je do změknutí spolu s vanilkovým a krystalovým cukrem ve čtvrt litru vody.
V druhém čtvrt litru vody smícháme pudinky a nalijeme do jablečné směsi. Mícháme do zhoustnutí.
Do formy na dort vyskládáme na dno piškoty a zalijeme je částí jablečné směsi. Opět klademe piškoty a opět zalijeme jablky. Vše opakujeme. Poslední vrstva musí být piškotová! Nepečený dort s jablky a piškoty necháme ztuhnout v chladné místnosti.
Ztuhlý nepečený dort s jablky a piškoty nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat. 😉