Recepty na kaše pro miminko

lady09
20. led 2016

Milé maminky, můžete mi prosím poradit jak a z čeho děláte kaše pro miminka? Máme přes 7 měsíců a nechci do malého stále cpát kupované instantní a navíc šíleně drahé kaše. Děkuji všem. 🙂

ivetachovancikova
10. únor 2016

Ahoj, moji oba kluci instantní kaše známých výrobců nejedli a mě taky vůbec nechutnaly 🙂 tak u nás jely jen vařené kašičky.
Malému jsem dělala se sunarem. Tady je seznam, co si vzpomínám, jestli chceš i recepty tak napíšu.
Vločková - nejoblíbenější, chutnala i mě, ta byla snad pořád, je i hodně výživná, před vařením vločky rozmixovat tak malému.
Jáhlovou - nejlepší z celých přepařených jáhel kvůli hořkosti, myslím, že jsem tak malému ještě přejela přes cedník a pak přimíchala hotový sunar.
Krupice - klasika - tu jedí dodnes
Puding z kukuřičného škrobu - tou jsem začínala u příkrmů, nejlépe stravitelná
Rychlovky byly kukuřičný míša, to jsem kupovala ve zdravých potravinách, ta je instantní
A nebo bramborová kaše - klasika, jen místo mléka sunar a trochu řídší, a pod...
Iveta

veronika223
12. zář 2016

Baru má ukončený 7M a jí skoro vše. Na večer kaše instantní mléčné. Plus jsem začala dělat z UM krupičku. Chci zkusit i z ovesných vloček, které jsem právě koupila 🙂

hanaku
20. říj 2016

Ahoj holky, řeším teď to samé, mám holčičku 9,5 měsíce a nebaví mě už jen ty instantní kaše, ráda bych jí to zpestřila. Mužu se zeptat úplně hloupě - když děláte kaši z UM, tak normálně uvaříte hustou krupici, vločky, jáhly s vodou, a pak rozředíte hotovým UM? To se spojí? Nebo je na to jiný fígl? Případně dávala jste některá už v tomto věku kravské mléko? Předem moc díky za poučení🙂

lady09
autor
20. říj 2016

Příspěvek už je hodně starý, takže kaše už ani moc nedělám. Nakonec jsem nakoupila ve zdravé výživě různé druhy (pohankovou, jáhlovou, rýžovou, ovesnou) a normálně tam přidala pár odměrek UM, množství dle pocitu. ;) Kravské jsem tedy nepřidávala.