Pekny den vsetkym,
dcerka ma rozsiahlu potravinovu alergiu (mlieko, vajicka, orechy, horcice, treska, seminka, soja) a tak stale hladam nove inspiracie na recepty a hlavne produkty, ktore jej mozem dat (napr. sladkosti, narozeninovy dort, a podobne). Asi kazda maminka alergickeho dietata vie, ake to byva zlozite na roznych oslavach alebo pocas sviatkov, kedy su nase alergicke deti vystavene pokuseniu prestreteho stola, kde sa nachadza mnozstvo dobrot, ktore oni nemozu. Na jednej strane je to super, ze do seba alergicke deti nedavaju tie tony cukru, ktore striehnu na kazdej oslave, ale stale - pridu chvile, kedy si aj ten nas drobec zasluzi to, co mozu ostatne deti a vy mu to proste chcete dopriat. Ak taketo vlakno este neexistuje (nenasla som tu), tak by bolo fajn zdielat nase skusenosti a inspiracie. Mozno tato diskusia pomoze aj dalsim mamickam, ktore maju podobne problemy a chceli by sa inspirovat. Sup sem teda so tipmi na recepty, produkty, obchody...proste rady, ako to riesite vy so svojimi alergickymi detmi.
Ahoj,
u nás je nepotvrzená ABKM, malé je 5 týdnů tak uvidíme, co z toho bude. Je plně kojená, takže zatím jde hlavně o můj jídelníček. Já jsem alergická na soju, takže tím je to hodně osekané.
Ráda se nechám inspirovat!