borůvkové mojito:
😀
Ingredience:
kanadský borůvky - 10 kusů
Bacardi Carta Blanca 5 cl
cukr
pár lístků máty
a hlavně čajový lístky ... pěkně zelený
menší citronek
větší sklo
všechno do sebe, trochu shake...podle uvážení
jestli vás něco napadá dobrýho, tak sem s tím
2.8.2007
😀
žádná provokace ..no toto, jak tě to napadlo?
další recept:
Losos na česneku
2 plátky kanadského lososa
citronová šťáva
česnek
lžička olivového oleje
zázvor
špenát - půl kg
pórek
Kanadského lososa omyjeme ve studené vodě, vysušíme, pokapeme polovinou šťávy z citrónu a osolíme, nakrájený pórek spaříme 1 minutu ve vroucí vodě a přecedíme. Pekáček pokryjeme listovým špenátem, na špenát posypeme spařený pórek, na to položíme lososa. Smícháme česnek, zázvor a olivový olej (popřípadě chilli) a touto směsí potřeme lososa. Dáme zapéct do trouby na 25-30 minut (podle tloušťky lososa) a to na 180°C. Upečenýho kanadskýho lososa potřeme citronem.
tady každá druhá kojí 😀 nebo je těhotná - to si moc nemůžou sosat 😅
Ale jako dobrý jinak 😅
Jo ahá, ono to teda neni o drinku ale celkově recepty na všechno 😕 😅
nobody - ále jen tak 😀 ani ti nevím
nikka 😀
něco s javorovým sirupem bys tam neměl, plíís? 🙂
tak pravila nikka 😀
s javorovým sirupem? 😀 😀 😀 😀
ale jo 😀 😝
Těsto: 140 g hladké mouky, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíce cukru krupice, na špičku nože prášku do pečiva a stejné množství jedlé sody, sůl, olej na smažení
Jahodový jogurt: 200 g bílého jogurtu, 6 větších jahod, 4 lžičky javorového sirupu + další 4 lžičky sirupu na polevu
Moukou prosijte přes síto do mísy, přidejte prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Vmíchejte cukr, uprostřed vytvořte důlek a do něj pomalu vlijte vejce prošlehané s mlékem. Promíchejte a vytvořte těstíčko.
Pánev s tlustým dnem vymažte olejem - výtečně se hodí olez z macadamského ořechu - a na středním plameni rozpalte. Plamen zmírněte na minimum, lžící naberte kus těsta a vyklopte do pánve. Špachtlí rozetřete do tvaru kolečka o průměru asi 8 cm a povrch uhlaďte. Každý lívanec smažte asi 1 minutu z každé strany. Hotové lívance přemístěte na předehřátý talíř a uchovejte v teple.
Jahody omyjte, pokrájejte na kousky, dejte do mísy a šťouchadlem na brambory rozdrťte. Přidejte jogurt a javorový sirup a umíchejte.
Hotové lívance servírujte na talíři s kopečkem jahodového jogurtu a polité lžičkou javorového sirupu.
jabber, jaktože nespíš? Kolik je vlastně hodin? (teda středoevropskýho času)?? 🤐 😔 😎
já usínám ..
nobody - já spím, jaks přišel na to, že nespím? 😕 😀 , recept super 🙂
ty woe, nobody, já už se bojim někam přispívat, aby si tam nevlítnul a nepravil: Tak pravila nikka 😅 😀
jabber .... já nevím, já přepnul na kanadský mozek 😀 recept jsem obšlahnul ---
nikka .... tak ... tak ... jo 😀 .. neboj se vlka nic 😀
Ahojky, pokud máte zájem přidejte se do naší skupinky o vaření https://www.modrykonik.cz/group/6905/ budeme za vás moc rádi..🙂
Holky, pokud hledáte inspiraci, tak jsem začala psát blog o jídle http://slintamnadtim.blog.cz/
to je zas nějaká provokace, co 😀