Ahoj holky 🙂
Shání zaručený recept na vánoční perníčky které budou vláčné 🙏🥰
Respektive mám super recept, ale perníčky tvrdé jak šutr...😬😭
Nebo to není o receptu ale o uskladnění nebo jiném triku?🤔🧐
@miryp A to ti nesplesnivý?
@klokanka31 nenapadá mě důvod, pro který se bojíš, že chytí plíseň. Skladuji na balkoně všechno cukroví. Plíseň nikdy žádná. Pokud je teplá zima a není tam dostatečná zima, tak mezi krabice ráno dávám ledové bloky z mrazáku. A ještě to mám celé pod polystyrenovými deskami.
mekke pernicky zajisti hned po upeceni potreni rozslehanym vajickem
@klokanka31 Taky je mam na balkone v papirove krabici. I ostatni cukrovi.
a jinak tvrde perniky jsou vetsinou pokud se do testa dava sadlo
Za mě - nedělat je moc hubené a nepřepéct. Mám jeden recept, dříve tvrdé, co se řídím tímto heslem je po problému.
Paráda holky 🤗 Díky moc za tipy, teď už to musí vyjít 🥰
Mám jeden zaručený rodinný recept. Zkoušeli jsme i jiné, ale vždy se vracíme k osvědčené klasice. Dřív je mamka měla tvrdší a dávala k nim jablko. Já jsem je začala dělat trochu vyšší. Problém to vyřešilo a jsou ještě lepší. 😄
@reeeza Jak už tu zaznělo. Nepřepéct, spíš upéct trošku míň než víc. Musí k nim vlhko aby změkly. Dám na balkon, do krabice, případně k nim dát rozkrojené jablko. Změknou vždycky
Zítra jdu na to 🙂
📌
Tyto jsou zaručeně měkké vždy https://vanoce-silvestr.cz/vanocni-cukrovi-rece... Jinak mám ale ověřeno, že vlastně měkké jsou všechny, pokud se nepřepečou. A když je pak skladuji na balkoně v papírové krabici vyložené alobalem, jsou o Vánocích úplně vláčné.