Ahoj holky, poradíte mi některá nějaký super recept na polentu? Mám doma pytel a ráda bych z ní udělala něco dobrého..........Moc díky......
Moc diky za radu, vyzkousim! 😉 😀
Tady máš recept na tzv.PROJU...je to taková slaná buchta, na jihu to dávají k salátům a jídlu místo obyč. chleba.Mi strašně chutná i samotná...a je hrozně jednoduchá... 🙂
3 vejce
1 sklenice oleje
2 sklenice minerálky bublinkové bez příchuti
1 zakysaná smetana
2 kávové lžičky-zarovnané soli
8 velkých lžic polohrubé mouky
8 velkých lžic polenty nebo kukuřičné mouky
zamíchat, dát na plech do tenké vrstvy a píct na 200st.
Do těsta lze rozdrobit ppo kouskách balk. sýr...mnam mnam 🙂
Dareen - super vypadající recept. Dnes bude k večeri k salátu 🙂
Jo, a pokud to chceš mít spíše jako slanou buchtu,tak tam můžeš frknout jeden balíček prášku do pečiva a ono ti to vyskočí. Bez prášku je to potom jako placka - místo chleba prostě. Já to dělám tak i tak... 🙂
ahojky holky muzete mi prosim rict co to ta polenta vlastne je a kde se to da sehnat..... 😅 ten receptik na tu buchtu totiz vypada suoer 🙂
Polenta - je vlastně kukuřičná mouka. Dá se koupit v sypkém stavu a podle návodu si uděláš kaši se kterou můžeš dál pracovat nebo ji využiješ podobně jako mouku. Už se dá sehnat polenta hotová- vypadá jako brambovorý knedlík. Sypkou směs koupíš v každém hypermarketu a hotovou polentu asi jen v BIO potravinách.
Já mám raději tu hotovou, sice není tak chutná jako když si ji udělám doma, ale je použitelná hned 😀
Margot: kukuřičná krupice 😉
Polentu mám taky moc ráda, nejčastěji ji baštím, že udělám kaši, nechám vychladnout, nakrájím a buď udělám jako knedlík s vajíčkem nebo smíchám se zeleninou 😉
Delate nekdo polentu nasladko? Neco jako krupicnou kasi? Diky 🙂
ja delam na slano - dam varit vodu, pripadne cast vody nahradim mlekem, bujon, az se rozpadne tak pridam polentu a varim do mekka. Bokem na panvicce si udelam dochucujici slozku - cibulku, houby, kabanos, porek, proste cokoliv dobreho a vmicham, jeste je vyborne vmichat syr na kosticky, pak ten syr krasne tahne..
Hm, asi bude brzo k veceri 🙂
Já polentu miluju. 🙂
Z té instantní udělám kaši do které dám na kostky nakrájenou zeleninu, sýry, případně nějakou uzeninu a zapeču v troubě.
Nebo tu kaši jen tak nechám na plechu vychladnout a zapeču pod grilem, pak to jde krájet a přikusujeme jako přílohu k salátu nebo masenku.
Z hotové polenty (vypadá jak bramborový knedlík, kupuju v bio potravinách) dělám francouzskou omeletu. Tu miluje manžel a já ji ráda dělám, protože je to hotové hned. Jen se pod tu polentu musí dát olej nebo anglická, jinak se připaluje.