Přihodte nějaký pokud možno l jednoduchý recept na králíka.
Králík na cibuli a celeru
Králíka naporcovat, posypat na kolečka nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájeným celerem a polít vychladlou směsí z vyškvařené slaniny a kousku másla. Takhle připraveného králíka nechat naloženého do druhého dne. Druhý den osolit a upéct v troubě nejlépe s uzeným masem. Jí se k tomu knedlíky (nejlépe bramborové) nebo brambory...Je to recept mé babičky, celer tam vůbec cítit není, nebojte 😉 .
uvařím ho s mrkví, celerem,petrželí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem do měkka. Pak ho oberu, zeleninu přepasíruju a zahustím smetanou. Taková trochu svíčková🙂
a nebo ho upeču s bůčkem na cibulce a česneku.
Králík na smetaně
Marinovat přes noc
Pečení 90 minut
1 králík, naporcovaný
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté sladké papriky
5 lžic plnotučné hořčice
125g másla /od oka/
250ml šlehačky
sůl
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte do něj grilovací koření a mletou papriku. Nechte ji rozvonět a pak přimíchejte hořčici. Odstavte a ze všech stran králíka potřete ještě teplou marinádou. Pekáč přetáhněte folií a nechte do druhého dne v lednici (můžete nechat marinovat i déle).
Druhý den si předehřejte troubu na 200. Peáč s králíkem přikryjte alobalem a strčte do trouby. Maso přůběžně potírejte výpekem. po 3/4 hodině odstraňte alobal a do pekáče přilijte mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání pečtě dalších 45 minut.
Nejlepší je s bramborovou kaší
A pokud přidáte více smetane, lze z ní udělat skvělou omáčku 😉