Ahoj holky děláte některá domácí paštiky?Prosím o receptíky,moc děkuji nechci ty kupované blivajzy.
my delame pasticku vynikajici 🙂 . osmahnou se na cibulce jatra a rozmixuji se se sadlem,rychly a nic moc zdravyho,ale luxusni 🙂 .
my děláme 🙂
veřový bůček 5 kg,1 kg cibule, 0,5 kg jater
vepřový bůček nakrájíš asi na centimetrové plátky. Kosti z boku uvaříš - vývarem se potom paštika ředí. Do pekáče pokladeš první vrstvu masa, posypat solí, pepřem , vegetou, celé nové koření, bobkový list a nahrubu nakrájenou cibuli, dáš další vrstvu masa, koření, cibuli....pořád dokola až máš plný pekáč. Upečeš doměkka, necháš zchladnou, vybereš koření a 2x umeleš na masovém mlýnku. Přidáš namletá játra (kuřecí nebo vepřové to je jedno), přisolí, připepříš podle chuti. Naředíš vepřovým vývarem, směs musí být dostatečně řídká, aby se paštika dobře natírala.
Dáš do sklenic do 3/4 objemu sklenice, uzavřeš a zavařuješ dvě hodiny. Mňam 🙂
výborná je z apetitu tahle http://apetitonline.cz/recepty/856-domaci-pasti... a nebo zkus i další, většinou jejich recepty nezklamou http://apetitonline.cz/recepty/vyhledavani/pašt...
Já dělám podobně jako @camelinka - Cibulí na plátky vyložit zapékací misku, navrstvit očištěná játra, přidat pár stroužků česneku a nechat upéct. Studené rozmixovat s máslem. Dochutit solí a pepřem, dále je možné přidat bylinky, plátky mandlí, koření, dle chuti ... Dávám trochu koňaku na konzervaci 😀
Máme doma knížku s recepty na paštiky, ale zatím jsem žádnou nezkoušela 😅
Já dělám 1 kg kuřecích jater,1 kg cibule,1 kg másla nebo Zlatá Haná.Játra očistit,cibuli nakrájet na kosky,společně s máslem vše upéct.Nechat to trochu vychladnout a umixovat.Dochutit solí a pepřem třeba i barevným.Dávám to do formy na srnčí hřbet(jsou z toho 2 ks),vyložený folii.Nechat nejlépe do druhého dne v ledničce.
Já nedělám, ale teď někdy v týdnu dělala paštiku jedna paní v Prostřeno, tak se na to zkus podívat na netu 😉