Ahoj holky od te doby co mam děti tak veškeré maso umucim k smrti 🙈jak máme oslavu tak každý říká že to mám vše pretahle ale dělám to hlavně kvůli dětem syn dostal že špatně udelaneho masa cantylobakterii tak dětem maso umicite?
@marry94 Kuřeci maso "mučím" vždycky tam je největší riziko právě těch bakterií jak cantylobakterii tak třeba i salmonelózy. Vepřové maso dělám normálně to "nemučim". U vepřového masa tam takové riziko není, pokud není uplně syrové. A vy jste měli cantylobakterii potvrzenou, že to bylo z masa? Protoze ta může být i z nespasterizivaného mléka nebo sýrů.
Maso dělám normálně. A i když měl syn salmonelu, tak i vajíčka dělám stále polotekuté.
Jak které, hovězí a vepřové ne, ale třeba kuře vždycky víc vysusim pro jistotu, toho se bojím, ale to sem dělala vždycky i bez dětí, mě asi i víc udělané víc chutna :D
Hovezi ala podrážka fakt ne. Ji se i syrovy tatarak,delaji se bifteky. Veprove vybiram tucnejsi,treba krkovici a z toho udelat podrazku uz musi byt umeni. Kureci si vic hlidam,ale presuseny ho taky nechci. Ono je rychle hotove. Delam ho na mirnem ohni a dele. Zjisti si casy,co se jak dlouho pece,vari. Jinak campylobakterii chytis i ze spatne umytych rukou po manipulaci s masem,spatne umytem nozi prkynku.
Rozumím. Syn ji též měl.
Kuře dělám hodinu a tricvrte v troubě.
V létě, když se griluje, musím mít kureci total. Švagr si ze mě dělá srandu, že ho musím mít černý. Taky se bojím
Já dělám maso buď v papiňáku, takže tam se fakt nebojím, nebo dusím taky poměrně dlouho, čistě proto, aby bylo měkké. Kuřecí děláme obecně méně často a většinou máme z napůl domácího zdroje, tam se nebojím - třeba ještě třetí den voní, kdežto kupované v krámě mi nevoní už v den nákupu. Ale i to voňavě kuřecí připravuju tak, aby nebylo v žádném kousku ani trochu růžové. Četla jsem asi moc knížek o různých nemocích z masa a mám respekt. (Tatarák pro dospělé fakt neberu jako argument, třeba dneska jsme ho dojídali k snídani 😀 ale to není strava pro dítě.)
Já se toho kdysi bála, ale spíše jsem zkoušela, že jsem vždycky největší kus kuřecího rozkrojila a zkontrolovala. U nás by byl problém mít vysušené maso, to by mi holky nejedly 😆😆😆
Ne, vařím normálně aby to mělo chut. Děti ji to, co my.