Ahoj, máte někdo zkušenosti s přepuštěným máslem? Jak ho používáte? Kupujete ho, nebo si ho připravujete doma? Pokud si ho kupujete, jaké? Dívala jsem se v obchodech, tam mají jenom "ghí" - dost drahé. Díky za odpovědi. Lenka
Děkuju. Smažíš na něm? Vlastně si pamatuju, že moje babička ho dělala doma, když jeli na dovolenou. Nemusela ho pak dávat do ledničky...
Vyrábím doma. Vychytam v obchodech akce na maslo. Používám občas na smažení místo klasickyho oleje.
kupujeme v Polsku. myslím že pulkilovka (nebo to je kilo?? ) vyjde na 20 zlotých (120 kč). Používáme na vaření - pod omáčky atp. a na pánev taky. Tam kde se nehodí sádlo.
Kupovala sem dlouho , bála jswm se udělat . Jednou jsem zkusila a od té doby jen doma . I přes finance je to lepší .. dělám na tom vše - snažím , pecu s tím .
Používám domácí přepuštěné máslo, většinou z domácího mléka. Dávám ho skoro všude tam, kam bych jinak dala klasické máslo nebo olej - kromě pečení zatím. Nejlepší je na osmažení cibulky nebo na opražení masa na pánvi.
Vyrábím doma a spokojenost, stačí koupit máslo v akci, teda radši dvě a super. Používám hlavně pod zeleninu, vajíčka ale i řízky jsme na něm teď dělali. Ta chuť je prostě úžasná. Už jsem nakazila i mamku, takže pravidelně vozím na návštěvu...
Moje babička udržuje tuto tradici po svých předcích a má neustále doma po ruce sklenici přepuštěného másla a také sádla. Výroba ghí není těžká a skvěle se s tím vaří! Zde v diskuzi jsem viděla rady na vaření a na slané pokrmy, to je samozřejmě super. Taky je super, že se na něm dá smažit a nepřipálí se jako máslo nepřepuštěné. Já ho ale nejvíce miluju na sladkém: na krupičku, na ovocné knedlíky, na šišky s mákem... na smažení palačinek atp.
já na něm dělám hlavně jíšku, je pak mnohem lepší, a pak všude tam, kde bych smažila na másle, protože se nepřepaluje, takže třeba do vaječiny, na opečení zeleniny.
Ghi = prepustene maslo. Ceny se dost ruzni. Treba znacka Wolfberry je cenove velmi dostupna. Klasicky se pouziva na smazeni vseho druhu