Prosím poradily byste mi někdo nějaké recepty, třeba hlavně na nějaké dobré pomazánky, které dělat? Má to ale jeden háček - já nesmím mléčné výrobky, tj. je třeba eliminovat všechny sýry, tvarohy, másla, mléko apod. a kvůli alergiím manžela je třeba z receptů vynechat kořenovou zeleninu (především mrkev, celer, petržel) a také česnek a med. Moc díky, už nevím čím náš jídelníček ozvláštnit. 😢
Teď jsem našla recept na cizrnovou pomazánku, která se nastavovala majonézou, tak jí zkusím....
ještě jsem si vzpomněla, že do společného jídla musíme vynechat i sojové produkty. Ty zas nemůže manžel.
teda to máte dost náročný na vaření .....
@slundo to mi povídejte... Naše večeře pak většinou dopadají tak, že si dáme chleba, zeleninu (salát nebo jen nakrájenou) a manžel jí hodně sýry a já šunky a pršuty... říkám si - když už maso, tak kvalitní, nesní se toho taky pak tolik. Ráda bych taky 1/2 roku po porodu schodila nějaké to kilo, jenomže všechny jídelníčky zdravé výživy jsou založeny na mléčných výrobcích... 😢
a nebo sojových... no ale tak kvalitní šunka a zelenina není nic nezdravého. A co třeba kuskus s nějakou zeleninou....je to rychlý a na večeři lehký jídlo. A šmakouna jste zkoušeli ? Nevím teď přesný složení, ale myslím, že tam jsou hlavně vajíčka
jj, kuskus máme rádi, kuskusový salát a těstovinový salát dělávám. Šmakouna mám zrovna v ledničce, je to věc vyrobená z bílků, ještě jsem to nezkoušela. To je to prostě těžký.
tak tady je recept na pomazánku, kterou máme moc rádi. Hodí se jen tak na chleba, ale i na chlebíčky. Paštika se smíchá s máslem ( flora je tuším bez mléka) v poměru, který ti vohovuje, přidá se cibule a lžička hořčice a nastrouhá se vařené vajíčko. Na závěr dosolit a je to 🙂