Ahoj, prosím, najde se tady nějaká maminka, která má zkušenosti se zavařením guláše nebo omáčky. Chystáme se do Chorvatska, máme zaplacenou polopen., ale syn má nejraději domácí - českou stravu, tak bych mu ráda navařila a zavařila. Nemám to s kým prodiskutovat, poradíte, doporučíte..co sterilovat a co ne? Děkuji.
Máme se synem velké problémy s jídlem..před rokem v Itálii, to byla docela tragédie a nechci riskovat, že bude 14dní na obědy a večeře jíst opět jen uvařenou kukuřici 😒 .. Nehledě na to, že pak bylo dusno i mezi mnou a manželem, když jsme nevěděli co s ním..a česká restaurace 150km daleko ☹
Ty hotovky zatavené v plastu snad ani neznám..jen klasické konzervy, podívám se po tom..děkuji!!
http://www.receptyonline.cz/recepty--zavarovani...
zkus mrknout sem
Děkuji.., už jsem na to koukla, je tam toho ale málo ☹ ..
@very já myslím a my to i děláme, že se takhle dá uvařit spousta jídel - rajská, ptáčci, atd. tohle bylo jen pro inspiraci, já se taky chystám to dělat, ale s tou sterilací přesně nevímjak se to dělá, musím se zeptat mamky,jak dlouho se to steriluje, ale vím, že říkala, že to steriluje 2x
Mě tam hodně překvapilo, že se to steril.2x a docela dlouho..není to pak rozvařené? Kdybys něco zjistila od maminky, napíšeš, prosím?
@very já se jí zkusím zítra zeptat, jestli si to nepamatuje kolik minut při kolika, ale vím, že říkala, že se to fakt radši dělá 2x
rozvařené to není
Děkuji. Těším se.
Lednice bude, mrazák nevím.. Taky ale dobrý nápad 🙂 !!
@very nezdá se mi, že by se hotovky musely sterilizovat 2x. Je to už uvařené jídlo, takže podle mě stačí krátce povařit, aby chytnulo víčko.. Vím, že takhle mamka zavařuje např. uzené maso nebo vepřové - to se sterilizuje déle, pokud se do skleniček dává syrové.
Ty hotovky mají např. v Tescu.
@veryjá mám bezlepkovou dietu, takže na dovolenou zavařujem jídlo vždycky. Ještě horkou omáčku nalívám do sklenice, pak je zaleju v hrnci asi do půlky výšky vodou a vařím cca 30min mírnýho varu 🙂 Je dobrý to pak skladovat v lednici, ale dle mých zkušeností to vydrží dlouho, nejdýl jsem jí otvírala asi 2 týdny po zavaření a v pohodě. Občas mi taky něco skejslo, ale to bylo tim, že mi tam nesedlo dobře víčko. 😝
A taková perla, tuhle jsem někde četla, že prej někdo zavařil do sklenice řízek a po 3 měsících ho otevřel a byl dobrej 😀 😀 😀 No na to bych už asi neměla.... Jestli to najdu, hodim sem odkaz páč to stojí za to 😔
Tak odkaz na řízek tu, je to ke konci stránky i s fotkou a jinak celkově jsou tam některý dobrý tipy, třeba to pomůže 😉
http://forum.ihvar.cz/read.php?8,103976,page=8
Ahoj irenee, napíšeš mi, jaké omáčky tak zavařuješ?
@very V podstatě všechny, rajskou, roštěnou i třebas ptáčky,guláš, kuře na paprice... normálně i s masem, jediný co jsem nikdy nezkoušela tak jsou takový ty vyloženě smetanový jako koprovka a křenovka, ale asi by to neměl být taky problém, stejným způsobem jdou samozřejmě i polívky. Jestli to povezete autem doporučuju je mít někde nastojato a nepokládat na bok. Loni jsme je tak vezli a nevim jestli to bylo tim, nebo jsem je blbě zavařila ale půlka byla skejslá 😝 Letos jsem je měla na stojáka a vydržely všechny 😀
I kuře na paprice? Dávám do toho šlehačku, to nevadí? Děláš raději malé skleničky - od majolky, apod. nebo rovnou do velkých, kam se zavařují okurky?
No my se tim na dovče stravujem celá rodina, tak zavařuju do okurkovejch, někdy i do menších, když mi třebas zbyde od oběda trochu polívky, radši to uchovávám zavařený, mam pak nějakou zásobu, když má malá chuť, otevřu ohřeju a hotovo. Do kuřete taky dávám smetanu a nevadilo to, akorát jak jsem psala já nevim jak třeba vaříš koprovku ty, ale já jí dělám čistě jenom ze smetany a mlíka a to jsem teda nezavařovala, ale když je tam jenom podíl smetany tak jo, svíčkovou třeba taky zavařim v pohodě.
Ahoj či dobrý den,mohla bych Vás poprosit o radu jak správně zavařovat v troubě?
Letos pojedeme na dovolenou a chtěla bych i připravit omáčky ale nemám žádné zkušenosti s zavařováním masa.
Můžete mi poradit nějaké recepty?Dost se obavám abych neudělala nějakou chybu a ještě jsme z toho něco nechytli.
Nemáte taky někdo zkušenosti třeba se svíčkovou nebo křenovou omáčkou?
Moc děkuji Katka
Krásný den všem. Zavařuji na dovču pravidelně a celá rodina je spokojená. Není to vůbec náročný. Jeden večer dam na sporák 2 hrnce - guláš a vepřové na houbách, to zapere tak 15 minut nakrajet,ochutit a pak už se to samo vaří. V troubě zároveň peču kuřecí stehna a výpečky. Sedím koukám na flm a občas podleju. Pak na pánvi osmahnu kuřecí kousky na kari a cibulce. To celé zabere 30 minut práce a 1,5 hodiny čekání u vina a filmu než se to udělá.( pravda u guláše to nechám dýl,aby byl boží) Pak to teplý dám do sklenic a zavařím hodinu při 100 stupních. Druhý den to zavarim ještě 45 minut a je to. Žádný stresy a s vínem a filmem je to pohoda a těšíme se na dovcu. Přeji úspěchy a radost z přípravy.Mějte se Liana
Dobrý den, mohu zavařit guláš, který zbyl od včera a je už v lednici? děkuji
@aaronka1 Já myslím, že můžeš. Já na dovolenou taky zavařuji jídlo. Chystám to postupně a taky to mám v lednici než je toho víc k zavaření.
@very osobní zkušenost sice nemám, ale před časem bral kamarád na lyže do Itálie ve sklenicích rajskou.. Jedli jsme ji asi 2 - 3. den a byla dobrá. A neuvažovala jsi raději o koupených hotovkách zatavených v plastu?? Některé jsou i poživatelné 😉 , je dost velký výběr, takže bys určitě našla i něco vhodného pro dítě. Měla bys to bez práce, jsou skladnější a bezpečnější na přepravu..