Zdravím vás,
mám takový problém - nevím, jestli je to mnou nebo těmi recepty. Už se mi stalo po několikáté, že jsem upekla buchtu v troubě, přitom jsem ji pekla snad i dvě hodiny, ale výsledek byl na p.r.d. Buď se to zdrclo nebo spíš splasklo (např. perník) a nebo ve vnitř to je pořád takové mokré - nedopečené. Už jsem s tím docela bezradná. Když jsem pekávala v obyčejné troubě, kde se přikládalo polínkama, tak se mi nic takového nestávalo. Byla bych ráda za každou odpověď a radu.
S pozdravem Katka
a fakt to hřálo ? aby nebyla v prčicích trouba...já klasický buchty na plech peču na 180 ca 30 min.
Samozřejmě, že to hřálo. 😉 A pekla jsem to ve formě, jak se dělává sladký chlebíček, protože na plechu by to vypadalo, že tam nic není. Zajímavý je, že něco se upeče úplně v pohodě na ten stejný program a něco zase udělá takovou neplechu. 😖
Já třeba péct na klasický ohřev nemůžu, protože mi odešlo horní topné těleso a tudíž mi to na oboustranný ohřev peče jen zespodu. A já nepoznám, že je buchta pečená a přitom jí vytáhnu a mám jí zespoda černou 😠 Takže používám horkovzduch a jinak už nepeču... 🙂
trochu jsem to myslela jako suzina08 ...jestli nemohlo odejít jedno z tělísek..nebo jestli třeba nezlobí..mě totiž zlobilo to spodní a maso podle toho vypadalo..
Aha, tak to mě nenapadlo. 😝
To se mi taky někdy stává, i když peču na stejnou teplotu , tak někdy peču hrozně dlouho. Prostě mám pocit, že ta trouba peče jak chce 😖
Asi bych zkusila horkovzuch, jestli to ta trouba umí. To se pak peče rovnoměrně. Ale těžko říct, co je špatně. Nemůže to být nádobím - jako formou? Měla jsem takový problém s jednou starou keramickou, tak jsem si nakoupila silikonové a ty to nedělají. Možná by mohlo pomoct něco jako tohle http://www.utc.cz/cs/forma-na-babovku-mini-sili.... Jinak už mě nenapadá, co by to mohlo dělat. Přeju, ať se to brzo vyřeší! 🙂
Jestli máš klasickou elektrickou, tak jsou tam 2 knofliky,jeden na stupně ( v případě buchty 180 C, maso 200 a víc, podle potřeby) no a druhý čudlík je na nastavení působení ohřevu - zvrchu, zespodu, z obou směrů, + já mám třeba ještě gril . Občas jsem to nastavila špatně, třeba jen na vrchní ohřev a pak to bylo syrový ze spod a zvrchu popraskaný právě.