Zdravím vás,
mám takový problém - nevím, jestli je to mnou nebo těmi recepty. Už se mi stalo po několikáté, že jsem upekla buchtu v troubě, přitom jsem ji pekla snad i dvě hodiny, ale výsledek byl na p.r.d. Buď se to zdrclo nebo spíš splasklo (např. perník) a nebo ve vnitř to je pořád takové mokré - nedopečené. Už jsem s tím docela bezradná. Když jsem pekávala v obyčejné troubě, kde se přikládalo polínkama, tak se mi nic takového nestávalo. Byla bych ráda za každou odpověď a radu.
S pozdravem Katka
a fakt to hřálo ? aby nebyla v prčicích trouba...já klasický buchty na plech peču na 180 ca 30 min.
Samozřejmě, že to hřálo. A pekla jsem to ve formě, jak se dělává sladký chlebíček, protože na plechu by to vypadalo, že tam nic není. Zajímavý je, že něco se upeče úplně v pohodě na ten stejný program a něco zase udělá takovou neplechu.
Já třeba péct na klasický ohřev nemůžu, protože mi odešlo horní topné těleso a tudíž mi to na oboustranný ohřev peče jen zespodu. A já nepoznám, že je buchta pečená a přitom jí vytáhnu a mám jí zespoda černou Takže používám horkovzduch a jinak už nepeču...
trochu jsem to myslela jako suzina08 ...jestli nemohlo odejít jedno z tělísek..nebo jestli třeba nezlobí..mě totiž zlobilo to spodní a maso podle toho vypadalo..
Aha, tak to mě nenapadlo.
To se mi taky někdy stává, i když peču na stejnou teplotu , tak někdy peču hrozně dlouho. Prostě mám pocit, že ta trouba peče jak chce
Asi bych zkusila horkovzuch, jestli to ta trouba umí. To se pak peče rovnoměrně. Ale těžko říct, co je špatně. Nemůže to být nádobím - jako formou? Měla jsem takový problém s jednou starou keramickou, tak jsem si nakoupila silikonové a ty to nedělají. Možná by mohlo pomoct něco jako tohle http://www.utc.cz/cs/forma-na-babovku-mini-sili.... Jinak už mě nenapadá, co by to mohlo dělat. Přeju, ať se to brzo vyřeší!
Jestli máš klasickou elektrickou, tak jsou tam 2 knofliky,jeden na stupně ( v případě buchty 180 C, maso 200 a víc, podle potřeby) no a druhý čudlík je na nastavení působení ohřevu - zvrchu, zespodu, z obou směrů, + já mám třeba ještě gril . Občas jsem to nastavila špatně, třeba jen na vrchní ohřev a pak to bylo syrový ze spod a zvrchu popraskaný právě.