Zdravím, potřebuji poradit, v čem dělám chybu? Vyšlehám si bílky do sněhu a na konec zašlehám cukr moučku, jenže jakmile tam zašlehám ten cukr, tak sníh spadne a nedrží tvar. Takže stříkáni tvarovací trubičkou nemá smysl, protože se pusinka rozteče.
@lucifux tohle se mi taky jednou stalo 😂 Jenže to byla moje chyba - byl to můj úplně první pokus a já smíchala cukr s nevyšlehaným bílkem a myslela, že to půjde i tak. No nešlo to 🙈😂😂😂
Každopádně příště jsem už byla chytřejší a šlo to ráz dva. Jestli to nebude problém v teplotě bílků - lépe se šlehají, když mají pokojovou teplotu 😉
Jenže, tohle se mi stává pořád jakmile šlehám bílky a pak přidám cukr. Jsem vyučená cukrářka a tohle z praxe neznám, vždy se mě vše podařilo.
Holky, jakej na to ma te ktera recept? Napiste prosim. Vyzkousela bych
@lucifux no já bych je tedy osobně dělala s cukrem krupice. Jednou jsem je zkoušela s moučkou a dopadlo to hrozně. Teď několikrát s krupicí nebo krystalem a pokaždé super. A cukr jsem přidávala i do částečně vyslehanych bílků
@bousovka007 já jsem zkoušela bílky jak s krupicovým cukrem tak s moučkovým (dle různých receptů) a paráda. Ale taky mi přišlo, že po krupici se “víc leskne”
Ja mam teda na pusinky recept, ze sleham v mise na páře... je to teda vopruz, ale vzdy se mi povedly. Ani nevim, ze to jde i bez páry :D
Našla jsem si jiný recept, tak zkusím.
vsadila bych na mouckovy cukr. po nem tečou i krémy
@lucifux
muze to treba byt kvalitou vajicek,ze se pusinky nepovedou?
Šlehám tyčovým mixérem se šlehací metlou. Napadlo mě jestli není problém právě v mixéru.