Prosím pomoc, potřebuji receot ne kynutý knedlík k omáčkám. ALE! S kynutým těstem zatím nejsem moc kamarád, potřebuji z mála moc, bylo by fajn,kdyby to bylo rychlé a hrníčkový recept. Máte některá???
@alpakovo https://www.recepty.cz/recept/vyborne-hrnickove... NEJLEPŠÍ KNEDLÍKY!! Dřív jsem se patlala s těstem a s velkým hrncem a otáčením ! tohle je rychlovka 🙂
Když potřebuji něco vařit a nevím, jak na to, hledám tady https://www.kucharkaprodceru.cz/?s=kynutý+knedl... Recepty má vychytané, jsou vyvážené a napsané dopodrobna i pro začátečníky a vysvětleno, proč tak má být.
@alpakovo já teda dělám klasický knedlík. Varim ho ve vodě 20 minut a hned po vytažení ho rozříznu a propícham aby vyšla pára a nesrazil se. Povede se ti určitě, ale platí že mléko musí být jen vlažné a sůl až nakonec do mouky, aby sis nazabila kvasnice.
250ml mléka
Jedno vejce
2 rohlíky na kostičky
550-600g hrubé mouky
Lžička soli.
Vše vyhnetat v robotu do hladká. Těsto kyne 1 až 1,5 hodiny, přikryté utěrkou. Pak ho rozdělit na dvě části a vypracovat 2 knedlíky. Už to těsto pak moc netlač jen tak zlehka rukama uplacat. A nechat ještě 15min odpočinout. Pak vařit ve vroucí osolené vodě pod pokličkou. Raději si je uvař každý zvlášť klidně hned ráno ať máš pak klid...
Určitě se podaří neboj se