Ahoj maminy,
chtěla jsem se Vás zeptat, co vaříte Vašemu 14m prckovi k obědu? Nám sestra říkala, že od roka může to co my, ale na přírodno bez koření. Tak mi přijde, že ve finále to je stejné jako do roka.
Od roku jí s námi. Sůl a koření používám přiměřeně. Pokud dělám třeba smažený květák, tak strouhanku okrájím pro sebe a malý dostane prostředek. Řízky a některá jídla, která se hůř koušou mu nedávám a dostane jen přílohu.
@marrsik já jsme dělala hodně omáčky a polívky. Polívku hodně hustou (vývar s nudlema a ještě třeba knedlíčkama) měla třeba k večeři. Omáčky cokoli na svíčkovou, cokoli na paprice, roštěnou, rajskou (z vývaru, z rajčat a se smetanou 🙂)...ale třeba už i dušenou mrkev s mletým masem, špenát....maso jsme jí ještě dost mixovala, protože hlavně hovězí nechtěla dlouho jíst. Do teď z masanejraději sekanou a kaši....nebo řízky, la ety jsme začala určitě později (nevím přesně kdy)
@marrsik snažím se, když vařím pro nás, abych mohla odebrat před kořeněním pro Julinku. Jinak v podstatě jako před rokem, akorát to nerozmačkávám.
Dávám Matýskovi víceméně co my - jíme hodně zdravě tak není moc třeba jídlo upravovat. Akorát dávám větší poměr zeleniny než přílohy. Matyášek má hodně rád polívky ( vývar, nejrůznější zeleninová), jen teda malý jí polívku spíš k večeři - 2 jídla nesní na oběd . Na druhé máme většinou nějaký kus masa nebo ryby udělané na přírodno, dušené nebo pečené, zeleninu a přílohu, nebo třeba těstoviny na milion způsobů, luštěniny, rizoto. My pro sebe skoro nesolíme, a nekořeníme vůbec, ale i tak si s manželem ,,dochucujem,, až na talíři. Omáčky, knedlíky, smažené se u nás nejí vůbec nebo jen velmi výjmečně takže to Matýsek nejí. Dneska jsme měli například kuřecí vývar s masíčkem, mrkví a nudlemi. Na druhé špenát s vajíčkem a bramborem, včera zeleninovou polívku s pohankou a dušené hovězí na celeru a mrkvi s rýží a k tomu salát z červené řepy s jablkem.
Pro temer rocniho varim to, co pro nas, ale pred dochucenim mu odeberu. Nechtel uz jist to svoje rozmackane, tak ji s nami. A kdyz upecu kure, dam mu maso i ryzi od nas.