Prosim o tipy, co jite na Stedry den k obedu. Ja byla ze sve rodiny zvykla na obed, nicmene u manzela v rodine to zvykem nebylo a ten nas tradicni mu nechutna. Ja na obede ale trvam, uz kvuli detem. Rada bych zavedla nasi tradici, ale nemuzu na nic prijit 😁
U našich akorát zahuštěná zeleninová polévka. Vzhledem k tomu, že se od rána stejně všichni cpeme cukrovím, není ani víc potřeba 🙂
My smazeny syr 😀
My jime houboveho kubu 🙂
@leymea
s takovou neuvidis nejenom zlate prase ale ani toho divocaka z reklamy na kofolu 😀
Asi bude hovězí vyvar s knedlíčky. U nás býval k večeři, teď s prckem a tchýní k večeři polévka není...
@zelenaesmolda to preziju. Horsi je varianta hladove a protivne matky 😁😁
My děláme chlebíčky 😁
@animali
takze snickers 🙂
My buď polévku (ne rybí, ta je až k večeři) nebo žemlovku. Ale vzhledem k tomu, že večeříme už kolem čtvrté hodiny, tak oběd fakt nijak neřeším. Navíc mám Štědrý den spojený spíš se střídmostí a půstem.
Zavedla jsem bramboračku..dle staršího syna je na Štědrý den nejlepší...nechtěla jsem chodit ke tvhýni na oběd..tak jsem to vyřešila po svém...
Kuba, bílá zelnice a štouchané brambory s cibulkou.
My jime vinou klobasu s kasi. Je to tradice co pamatuju od detstvi a manzel se pridal 😁
My držíme půst 🙂
U nás bývá vývar, pak jdeme na procházku pořádně vytrávit a večeříme brzy.
doma jsme mívali hrachovou kaši. co jsem se nastěhovala k manželovi tak tchýně dělala čočkovou polévku a hřibovou omáčku s chlebem. co zemřela tak dělám jen tu omáčku.
U nás doma bývala krupice se skořicí,cukrem a máslem (pamatuju tedy i doby, kdy se jen snídala vánočka a pak až večeře). U manžela doma býval houbový kuba🙂 A my to máme tak, že se okolo oběda většinou stavujeme ke tchánům, takže si dá muž (letos i s malým) obvykle toho kubu .. a já, chudák, co nejí hřiby, alespoň ochutnám🙂 Letos budu mít hotovou zelňačku, tak uvidíme, jestli si ji někdo dá i k obědu, primárně bude na večeři... U nás totiž bývala k večeři kyselice, ale tu jsem nikdy ráda neměla. Tak se letos pokouším zavést novou tradici se zelňačkou :D
Začala jsem vařit zelňačku.
@iris92 my take, odjakziva, deti s kasi, ja s chlebem.
Vinná klobása s chlebem.
Rodice maji kubu, ja dostanu rybi polevku (delam testra zda je vyladena na vecer - syn ujida se mnou, dcera dostava brambory na loupacku s maslem a mlekem co zbyly ze salatu), kdyz nejsme u rodicu, byva hraskova nebo cockova polevka
zelňačku s houbami
My, drzime pust, ale holce asi neco udelam, ta preci jen cely den o hladu byt zatim nemuze. Rozhoduju se mezi valasskou kyskou nebo Houbovym kubou
U nás doma se dělala čočka, u manžela čočkova polévka a vinna klobása s kaší...dělám to podle manžela, ale já si dám většinou jen tu polévku, manžel i klobasu ale spíš symbolicky....večeříme brzy kvůli dětem, aby si užili dárky...
Vinná klobása s chlebem
Já oběd nepotrebuju, ale kvůli dětem a manželovi dělám polívku, vyvar s knedlickama, nebo zelnacku.
Polevka vyvar a chlebicky
U nás doma se nikdy neobedvalo, ale u manžela ano, takže jsme to převzali a děláme vinnou klobasu s bramborem
My si zavedli kulajdu.