Holky dotaz, dělám nepečené cukroví, ořechy máslo a piškoty a pak jen obalit v čoko, babička tam dává kaštany já je nenavidim, chci to udělat s milkou, myslíte, ze nevadí, když tu cokoladu rozehřejeme v mikrovlnce? Budu ji hlídat samozřejmě a pak obalit.. nebo lepší kastrulek a na plotně? Děkuji
@mamikajuli Přiznám se, ze jsem líná, chci si to urychlit, pekla jsem už dnes toho dost a tohle už chci mít z krku, tak proto se ptám 🤣 děkuji moc moc
Podle mě jde jen o to, aby se nespalila, tak to hlídat 😉
@mamikajuli Budu budu moc děkuji 😋
Není za co🙂
Jde to uplne stejne jako v hrnci. Ale milka mi vetsinou udela nepouzitelnou hmotu
Mikrovlnka ti zvládne během vteřiny odpařit tuk a místo polevy v tom budeš mít seškvařené kousky. A to ještě ani nemusí vypadat připáleně. Šla bych spíš do toho napařování nad kastrůlkem. Ale třeba budeš mít štěstí a povede se i tak. 😀
@elesse já mám dobrou zkušenost s mléčnou "na vaření" z Lidlu, taková modrá
Jde to, chce to mírný stupeň, ale spíš bych se bala Milky, z te podle mě dobrou polevu neuděláš...
@mamikajuli jojo, lidl ma dobrou i klasickou na vareni. Jen ta milka je k nicemu🙂
Souhlasím s holkama, Milka není ideální čokoláda na polevu. Nejlepší zkušenost mám s hořkou z Lidlu, stojí cca 30,- za 200g a mají i mléčnou a bílou.
Milku jedině v kastrůlku na páře, pokud trváš na Milce. Radši obětovat minuty navíc rovnou než vyhodit přiškvařené cosi. Jinak na polevu jsou lepší opravdu čokolády na vaření.
Já vždycky rozehřívám jen v mikrovlnce. Kupuju ale tu na vaření z Lidlu, 200 g, je kvalitní. Do Milky bych nešla. V mikrovlnce jde o to dát to na nižší výkon a kontrolovat. Když je čokoláda asi z půlky rozehřátá, vytáhnu a rozmíchám lžičkou, dokud se nerozpustí zbytek. Na polevu doporučuju přidat do čokolády trochu tuku - máslo nebo trochu smetany ke šlehání.
Pokud to člověk umí, rozehreje to stejně v misce na páře jako v mikrovlnce. Jen to chce hlídat, aby se to nespalilo. A milku bych určitě nepouzila.
@me_druhe_ja Milku jsem použila, dokonce jsem ji rozehřála v mikrovlnce - nepřipálila se, hmotu mi neudělala a je to přesně takové jako má být, prostě výborný. Moc děkuji za Vaše reakce, Klára
Já rozpouštím v kastrulku na plotně, ale v principu je podle mě docela jedno, jestli ji rozpustíš v mikrovlnce🙂