Mam termin porodu na prosinec a nevim jak to pak budu stihat:( ,tak by me zajimalo jestli se cukrovi neskazi,ale co si pamatuji,tak vzdy bylo az do ledna,tak by nemelo ne??🙂
Podle mne je teda hodně brzy, perníčky možná, ale jinak bych počkala alespon do začátku prosince a i tak mě to přijde dost s předstihem. Cukroví už tak krásně nevoní, něco ztvrdne - myslím, že zvládneš v pohodě, nemusíš toho přece dělat tolik. Já začínám péct 14 dní před Vánoci. 😉
Ja myslim ze ano. Začínám pect na Mikuláše, ale letos toho mam vic, tak zacnu uz prvniho. Cukrovi se nezkazi. Ja mam treba druhy, co se museji ulezet. Nazdobte je na posledni chvili a urcitr vydrzi.
určitě ano, my cukroví jíme kolikrát až do konce února (což znamená i 2,5-3 měsíce staré) a nikdo se z toho zatím nepo*molil ani nijak neotrávil 😀
Já s tím asi souhlasím, taky jíme cukroví dost dlouho :D a když je v chladu, tak by se tomu nemělo nic stát
přijde mi to ještě hodně brzy. já začínám péct kolem 10.12. nechám pár dní uležet a pak dodělávám (mazání marmeládou, krémy atd)
Já mám termín před Vánocemi a tak jsem ted o víkendu už něco napekla. Linecke a rohlíčky. Také ještě v lednu dojídáme. .možná i v únoru. Takže nevím, co by se tomu melo stát. Mam to na balkone a pokud to do Vánoc nesním, pak to vydrží.
Také začínám péct hned jak začne advent. Vždycky jsme měli cukroví až do konce ledna a nikdy se nám nezkazilo. Jen bych ho nechala v chladu a krémové naplnit až tak týden před vánocemi. Na suchém cukroví se nemá co zkazit...
Já už peču, ale zatím nezdobím. Cukroví jsme kolikrát jedli ještě koncem ledna a bylo dobré. Takže peču, peču a peču.
Perničky mám upečené příští víkend linecké 🙂
já mám napečený základy na 3 druhy, určitě se nic nezkazí, samozřejmě náplně a tak až tak týden před vánoci, ale třeba vanilkový rohlíčky nebo pracny potřebují rozležet, tak bych se toho nebála
Také mám už tři druhy cukroví napečené, termín mám teda až na Silvestra, ale raději peču už teď 🙂 dám to do chladu a nevidím důvod, proč by to nemělo vydržet, teda pokud to nesním 🙂 Vždycky nám vydrželo taky až do konce ledna 🙂
ja zavidim vsem co to vydrzi do ledna 🙂 🙂 my na silvestr jime posledni varku a to delam cca 12 druhu..
Předloni jsem měla termín taky hned po Vánocích, a protože první dcera šla skoro s třítýdenním předstihem, tak jsem chtěla mít do půlky prosince hotovo. Takže jsem napekla, marmeládové apod. náplně jsem dala hned, krémové až nakonec a vše v poho. Cukroví skladuju v chladu, takže ani těm krémovým se nestane nic, případně, pokud je velký mrazák, se dá zamrazit - dělávali jsme to, když ho zbylo hodně, pak jsme ho tahali na různé příležitosti během roku a bylo jak čerstvé.
Ja se chystam uz delat pernicky, maly chodi a loudi, ze chce pect. Tak budem v pondeli delat prvni varku 🙂