Holky, je zde nejaka kucharka, ktera umi udelat vynikajici koprovku "jako od maminky"? Jde mi hlavne o tu fazi, kdy se pridava mleko/smetana tak, aby se nezdrcla. Kdyz delam svoji pseudokulajdu, tak se mi vzdycky zdrcne. Ted jsem dostala chut na pravou sladouckou koprovku, ale nechci, aby dopadla jako ta moje kulajda. Smetanu mam 33% a mliko polotucne.
Dekuji za vase osvedcene tipy!
Kopr mam ze sklenice - pry se to srazi kvuli octu, jsem se ted docetla... tak ze bych proplachla? A ocet tam pridavas pak jak...?
@klokanka31
Já ocet nedávám, jen na konci trošičku cukru.
Teď tak koukám, ty myslíš koprovou polévku nebo omáčku?
Koprovou polévku neznám, pouze kulajdu. Ocet či kopr v octu až nakonec, až odstavíš hrnec z plotýnky.
Podle me ta smetana/mleko musi mit minimalne pokojovou teplotu..ja vzdycky, kdyz varim koprovku, svickovou atd., tak tu smetanu si vyndam na linku hned, jak zacnu varit..a az ji na konci prilivam, tak je uz v pokojove teplote 🙂 a nikdy se nezdrcla, to je zakladni poucka, co k temto polevkam/omackam mam🙂
Tak nakonec se zdarila!! Ono to pry opravdu bude tim octem. Vzdycky se mi totiz zdrcla ve chvili, kdy jsem pridala kopr ze sklinky (a tam ocet je), takze uz jsem pak nekyselila. Tak ted jsem to udelala tak, ze jsem ten kopr dukladne proplachla a svarenym octem dochutila az uplne nakonec. Docetla jsem se, ze prave ocet a mleko spolu pri vareni uplne nekamaradi.
No je to alchymie. Dekuji za diskuzi ☺️
@klokanka31 polevku
To mléko přidávat pomalu a pořád míchat, pak osolit, a pak opatrně přidávat kopr.