Milé maminky, můžete mi poradit tipy na jídla, které se můžou jíst v šestinedělí a dají se předem připravit a dát do mrazáku? Zatím mám maso se šťávou bez cibule a koření a vývar. Většina věcí, co vařím normálně, se nedoporučuje, tak ať pak v časovém presu nejím jen těstoviny se sýrem 😀
@pikl S konkrétními jídly neporadím, ale nemá smysl řešit co se doporučuje a nedoporučuje, protože každé mimino je jiné a klidně mu zrovna může vadit něco z toho doporučovaného, takže bych klidně zamrazila i to co vaříš normálně, ať to máš pestré a můžeš vybírat. Třeba mému vadilo pouze kafe, jinak nic.
Co třeba guláš? Když ho neuděláš moc kořeněný, ten se dá dobře rozmrazit 🙂. Já ho mám v plánu mít v mrazáku na porod, jakože až začnou první kontrakce, tak se aspoň pěkně najím, páč v nemocnici mě jíst asi nenechají 😀
A co se kromě hotovek zasobit základními surovinami, že kterých lxe připravit jídlo během chviličky? Kuskus, bulgur, pohanka, mražená zelenina, těstoviny, konzervovana rajčata, balíčky masa... z navareneho mě napadají různé krémové polévky, houbová, zelenoninova, dynova... zasytí krasne...
@no_title To je dobrý nápad - kolikrát si říkám, že až začne porod musím stihnout ještě toto a tamto, ještě si k seznamu přidám dobře se najíst 😀
Rozhodne bych hlasovala za spoustu vyvaru, posili a podpori kojeni. Gulas taky neni spatny napad, muze to byt napr. hlivovy gulas. Da se zamrazit rajska i s masovymi kulickami. Me k obedu nekdy staci i husta polevka, tak bych treba zamrazila par porci kulajdy.
Já si navařila hov.polivku, slepici na paprice...a nejvíc mi bodly malý karbanátečky: mleté krůtí maso, vajíčko, mouka, čerstvá petržel- udělaný z nich malý kuličky, upečený v troubě....vždycky jsem si do mrazáku hrábla pro pár kousků, rozpekla je za chvilku v troubě, uvařila k tomu brambory, s tatarkou....po těch jsem se mohla ujíst!!😊😊
také jsem si naložila mrazák věcmi na šestinedělí. Mám tam hlavně omáčky bez smetany tu doliji až při ohřívání (svíčková, rajská, guláš, vepřové na kmínu, kuře na paprice, ...) pak pár knedlíků (houskový,bramborové plněné) upečené buchtičky a nějaký ten vývar ale jen svařený na minimum jako základ pro omáčku nebo rychlou polévku. Mám to v krabičkách po 2-3 porcích s tím že těstoviny/brambory dodělám potom já nebo manžel.
Ještě bych chtěla zamrazit nějaký koláč a třeba sos na špagety.
Doufám, že mi to ulehčí práci. Bohužel máme babičky daleko tak budeme muset vše zvládat sami a manžel z důvodu šetření je zvyklý na obědy do práce tak snad to nějak zvládneme 🙂 tak snad jsem nějak pomohla. Sama jsem zvědavá na inspiraci od ostatních 🙂