Máte někdo nějaké tipy na snídaně pro děti?

barunka12345
31. led 2025

Ahoj maminky👋, co dáváte dětem ke snídani? Už mi dochází nápady, tak bych ráda nějakou inspiraci. Předem díky za tipy!

rezina96
31. led 2025

Pečivo se šunkou/ sýrem/ pomazánkou, zeleninu, míchaná vejce, jogurt+ ovoce, různé kaše, buchtu co upeču, přesnídávku+ ovoce, vyjímečně lupínky s mlékem, dle toho co má tak k tomu čaj/ kakao/ mléko..

miryp
31. led 2025

Tak ono je to dost závislé na věku dítěte, který jsi neuvedla. Naše děti už chodí do školy a jsou to alergici, takže u nás je vše bez mléka a to, co jíme všichni, i bez vajec. Střídáme kaše, vafle, lívance, pečené donuty, moučníky, plněné tortilly, pečivo s něčím, atd. Kdo může vejce, má i míchaná vejce, vaječnou omeletu, vaječný muffin, atd. Vždy je to doplněné ovocem či zeleninou a ořechy, které ten který člen domácnosti může.

merope
31. led 2025

u nás snídaně nestřídáme, míváme "období", takže celý prosinec každý den kuličky v mlíku, teď máme každý den toust (obyčejný rohlík, rozkrojit, dovnitř šunku, nesmí být máslo, nesměl být sýr - ale dneska se po něm ptal, možná bude změna 😀, to do toustovače), večeře v poslední době střídáme kaši a rybí prsty. Jednu dobu bylo "masíčko s rejží". Taky jsme měli "jogurtové období". A jednu chvíli taky "vajíčkové období" (něco jako vaječná amoleta). Ale snídá teda minimálně (třeba půl rohlíku, 2 plátky šunky, 1-2 vajíčka, malý jogurt většinou ne celý) kolem osmé a v devět mají svačinu ve školce.

miryp
31. led 2025

@merope jsem si úplně vzpomněla na období suchého rohlíku a suchých těstovin 😀

ninive211
31. led 2025

Opravdu chybí věková specifikace. U nás já to extra neřeším, mám školní děti, 1. a 4.třída, děcka milují na snídani různé jogurty, kefíry, kuličky/kroužky s mlíkem, o víkendu třeba opečený toust a volským okem a šunkou, vafle.... Samozřejmě čas od času mám občas nějaké buchty, ať už třeba upečené (piškotové bulaniny, bábovky...) nebo klidně i kupované. Občas kaše. Není to denně a děti tlusté nemám, tak neřeším, že občas "zahřeší", na snídani mi to nevadí,

barunka12345
autor
31. led 2025

Děkuji za doporučení! U nás doma dbáme na zdravou stravu, takže dcery (4 a 7 let) nesnídají sladké cereálie, jogurty s vysokým obsahem cukru nebo například pečivo s nutelou . Raději volíme kvalitnější alternativy.

daisymaminka
31. led 2025

Tousty dle chuti, míchaná vajíčka, zelenina, buchty, koláče, rýžový nákyp, palačinky nebo vaječná omeleta, jogurt, mussli s mlékem, chleba / rohlík s něčím, pomazánka...

felis
31. led 2025

Peču domácí müsli podle kuchařky pro dceru. Od té doby už nekupujeme v krámě. Je výborné a zdravější. Dělám ovesnou kaši (vlocky předem nenamáčím) a pak ovesný trhanec. Sladim čekankovým sirupem. Pak pecu domácí koláče. Máme obcas i kupované sladké pecivo a Nutella se u nás taky vyskytuje 😃 s dcerou si dáváme na pečivo med a domácí marmelády (ty dělám hodne, mám dvě zahrady). Mám ráda i tvaroh ochucený ovocem a sirupem anebo na slano se zeleninou a k tomu nějaký zitny chlebíček.

merope
31. led 2025

@miryp Nojo, ten toust se šunkou vlastně už není "dělená strava". I když teda špagety s kečupem za "dělenou stravu" stále považuji. A miluje polívku s játrovými knedlíčky - příště ji vařím tak, že ty knedlíčky zaliju vodou jen do výše knedlíčků a budu servírovat, prtoože stejně sní jen ty knedlíčky a pak že už je nacpaný a nemůže, ale když se ukáže příležitost přidat si knedlíček, to má hlad hned 😀.

Jsem jednu dobu říkala, že mám dítě na dělené stravě - příloha zvlášť, maso zvlášť. Teď už si teda rovnou řekne, že k večeři chce rybí prsty a já se ani nesnažím dělat k tomu brambory 🙂.

sinorina
31. led 2025

@felis mohla bych poprosit o foto receptu na domácí müslli?

monny3
31. led 2025

Syn má 7, snídat v podstatě nepotřebuje (zdědil nesnídací gen po tatínkovi 🤭 ), ale tak ob den se se mnou i nasnídá, dáváme si chleba (často domácí) s rozmačkaným avokádem nebo si děláme tuňákovou pomazánku, případně klasika jen máslo a šunka k tomu třeba korbačky. Nebo bez pečiva namažu šunku sýrem/lučinou, smotám do ruličky a k tomu čerstvou zeleninu. Kaše nechce, takže to už ani nezkouším nabízet, dá si třeba muffiny nebo štrůdl když peču, nebo vafle (těch dělám vždycky víc zaráz a dám do mrazáku, jsou výborné i rozmrazené) 👌🏻

lvl16
31. led 2025

Lívance, vafle, palačinky, perník, ovesné kaše, párky, zapečené tousty, koláče, kuličky s mlékem. Dneska měla dcera okurku a mandarinku a syn svatební koláčky a jablko :D.

felis
31. led 2025

@sinorina najdi si "domácí müsli neboli granulát kuchařka pro dceru" a najde Ti to ten recept.

lvl16
31. led 2025

@merope Asi nějaké skvrny na slunci, nebo dobrá konstelace hvězd, protože můj syn se dneska taky ptal poprvé po sýru do toustu :D. Do dneška tam mohla být jenom mortadella/salámek.

anezzik
3. únor 2025

My to střídáme, v pondělí většinou jogurt s rohlíkem, úterý pečivo šunka sýr zelenina, ve středu vajíčko nebo párečky, ve čtvrtek nějaká buchta, pátky cereálie. Ne vždy je to stejné ale snažím se to střídat🙂