Milé maminky, dcerka bude mít narozeniny, a druhá svátek. Ráda bych ji udělala takový ten krásný dortík. Sháním recept na zdravou ( hlavně pro děti ) domácí marcipánovou hmotu pravou nebo nepravou, aby se z ní dalo lehce tvarovat a tvořit. Nedaří se mi nějak najít pravý recept. Předem moc děkuji za rady a tipy 🙂
Ahoj , děkuji za radu, potřebuji trochu více k vysvětlení. Jaké sušené mléko .. salco nebo sypké ( značku ? ) a prosím můžeš mi vypsat přibližné gramáže abych věděla kolik toho potřebuji ? Zatím jsem ještě nezkoušela tak nemám zkušenosti 🙂) a je nutné to nechat rozležet v lednici, po zadělání, nebo jak dlouho to vydrží čerstvé? dik
@anoula kupuju sypké a dávám vždycky 6 lžic cukru a 6 lžic sušeného mléka. Značku teď nevím ale kupuji ho v Albertu pár kapek aroma a asi 2 lžičky vody nebo podle potreby. Z hmoty můžeš hned tvořit nebo dát do potravinářské fólie a do lednice pak se musí hodně propracovat kámoška to dá na chvilku do mikrovlnky ale zkušenosti s tím nemám. Když vyvaluji na dort podsypavam cukrem.
Těch 6 lžic je spíš na zdobení na potažení dortu ti přesně neřeknu zkus 20lzic od každého a uvidíš kolik toho asi bude spíš taky jak velký bude dort. Já si dělám radši po menších dávkách a postupně spojuji není to tak namáhavý a udělám si kolik potřebuju
Aha, tak děkuji moc, zítra se budu motat okolo Alberta tak se tam rovnou podívám 🙂). chystám se dceři udělat dortík, tak snad mi to půjde 🙂)
@anoula nevím jestli je přímo zdravá,ale já dělám sušené mléko, cukr moučka, mandlové aroma a vodu sušené mléko s cukrem poměrem 1:1 pár kapek aroma a vodu dle potřeby. Potahují tím dorty i z toho tvořím různé postavičky.