Doufám, že mi někdo pomůže, jinak vše letí do koše.
V pátek jsem dělala linecké- z tohoto receptu: 280 g másla,500g hladké mouky, 90 g mletý cukr, 3 žloutky.
Těsto se jakžtakž zpracovalo, nechala v lednici odležet přes noc.
Jak jsem vykrajovala, tak docela ok až na to že se lepilo na vál, tak jsem přidávala na váleček mouky.
Po upečení se těsto rozpadá i bez dotyku. Prostě je hodně křehké a jsou na něm jakoby bubliny.
To co se nerozpadlo jsem dnes lepila čokoladovým krémem ale rozpádavalo se mi v ruce, takže mám asi 20 kousků..
Linecké jsem dělala několikrát v minulosti a dopadlo dobře- nechapu čim to je letos je. Hodně mouky? Máslo je normální - pravé ( ne Hera)
Díky moc.
já mám recept následující: 60 dkg mouky, 40 dkg másla, 20 dkg cukru a 4 žloutky a výsledek ok
a já tam klidně frknu jeden bílek a myslím,že i díky tomu se mi nic nerozpadá
@pampeliska1 myslím, že nedopečené není- rožky už byly i nahnědlé.
@ilonkaseda bílek- ten tam nemám ani jeden..
Určitě hodně mouky na málo másla. Já mám 420g mouky na stejné množství másla. Bílek taky nemám. Pouze 4 žloutky.
no já tam bílek v receptu také nemám,ale dám 2 žloutky a jedno celé
Může být špatným receptem, nebo nekvalitní moukou, či tukem. 😉
Tohle dela i zla mouka, napr.z lidlu vim,ze stoji za houby...
Tak jsem tady zpet!
Ten samy problem co v loni.
Delam linecke a uz pri hneteni se mi hrozne rozpadalo.
Suroviny jsou nasledujici jako nahore.
500 g hladke mouky, 3 zloutky, 90 g cukru a 280 g neslaneho masla.
Mouka / cukr je kvalitni a maslo je prave.
Mati pece ze stejnych kvantit a chutna a vypada to super- i kdyz ona dava Heru.
Moje bude zase na kos..
Testo je ted v lednicce na odlezeni.
@britney heled zkus více másla me se to dělo taky a tak jsem dala víc a dobrý
@monikagurthova myslis, pridat i ted kdyz jsem to zhnetla do koule a je v lednicce?
Jako klidně ja jsem to pridavala i když jsem to mela uhnetene to tam zapracujes ale me to pomohlo jinak jsem to mohla jít dat slepicim
@monikagurthova ok zkusim. Diky moc
@britney nemáš zač uvidíš kdyžtak tu mam recept jiny a když dam víc másla je to OK tak dej kdyžtak vedet 🙂
ono záleží i na té samotné mouce, z jedné se mi to rozpadalo tak jsem to zkusila z jiné značky a bylo to dobrý
Diky vsem.
Nakonec jsem byla prekvapena vysledkem.
Dopadlo to lepe nez jsem cekala. Po ulezeni v lednicce testo bylo tuhe ale dobre se s nim pracovalo, nerozpadavalo se, takze se dobre vykrajovalo.
Také přidám jeden receptik z křehkého těsta, po promazání jsou mekoucke do druhého dne.
200 g moučkového cukru, 500 g hladké mouky, 1 žloutek, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 1 lzice mléka (dávám 2 lzice i více)
Těsto aspoň hodinku odležet v lednici
Dělám dle : Ingredience na těsto (1 dávka):
420g hladké mouky
280g změklého másla nakrájeného na kostičky
140g moučkového cukru
1-2 balíčky vanilkového cukru
4 žloutky
kůra z chemicky neošetřeného citronu
špetka soli
Nikdy nebyl problém. Příště bych být Tebou dala více másla.
@britney nemáš ho málo upečené? Mě se většinou rozpadá nedopečené cukroví.