Holky kdy začnete péct Linecké? Nechávate přes noc v lednici a druhý den? Nebo lze třeba 3 hodky odlezet a už pect?
Děkuji Klara (peču poprvé 😂)
kdyz neni cas, necham par hodin v lednicce a normalne s tim pracuji🙂 ja rozdil nepoznam.... ale druhy den rikavala uz moje babca a ta delala vzdycky vsechno cukrovi nejlepsi🙂))
Nech odležet do druhého dne...
Děkuji holky🙂
Nechám chvíli v ledničce a žádný problém při válení a vykrajování. Když jsem nestíhala a nechala to odležet do druhého dne, tak se mi těsto strašně trhalo.
@levandule_k Já právě zítra jdu na ockovani covid a dnes jsme doma, protože je venku zima.. tak jsem si myslela, ze třeba v 15 hod udělám těsto a třeba na 18 hod si dáme mensi várku.. 😔
Za mě to není problém 🙂
@levandule_k Super, děkuji moc😍
Hlavní je, aby bylo chladné. Zase ne přímo z ledničky po dlouhé době, to se trhá. Pokud je zas moc teplé a vláčné, lepí se. Chce to holt vychytat. 😀
Já vždycky těsta nechávala v lednici přes noc,ale pak jsem začala dělat těsta a po cca 2-3 hodinách jsem pekla,a není žádný rozdíl 🙂
My už o víkendu pekly perníčky, linecké, išelské a tlapky. Těsta v lednici 2 dny, vytažené 3 hodiny před pečením a povedlo se krásně. U perníčků mi přijde, že čím déle odleželé, tím lepší. Takže kdybys to dnes náhodou nestihla, klidně to počká až po očkování. 😉
Zadelávám těsta vždy večer a druhý den sdělám a odpeču.
Nenechavam odležet.
Nakonec jsem to včera nestihla, tak bylo přes noc v lednici 🙏🏻😂 teď jsem ho vyndala, tak třeba do hoďky až povolí ho mohu dělat, že?🙂
Zadělávam a hned peču... lepší linecké než tento recept jsem nejedla 👍
Já vždy peču druhý den.