Používáte koření pro děti do jednoho roku? Popř.jaké? Předem děkuji za tipy.
Já jsem taktéž používala jenom špetku soli, bylinky nebo koření bez glutamátu sodného - ale jen minimálně na dochucení 🙂
ja niekedy pouzivam cierne korenie, bazalku, kopor.
sol nepozivam vobec ..to vie hadam kazdy ze sa solit nema.. 😕
Sůl jsem do roka nepoužívala vůbec. Obecně se doporučuje maximálně nějaké jemné koření - já osobně si pod tím představuji petrušku, bazalku, majoránku, trošičku kmínu,...
Ja jsem taky do roka mozna i dele nesolila, a s koreni jsem pouzivala jen kmin a obcas bazalku, ale korenila som tiez minimalne..
Sůl taky nepoužívám,ale občas používám fenykl,když vařím maso se zeleninou,tak tam trochu nasypu,hezky to provoní a pak to rozmixuju i stím,a k tomu brambor 😉
Fenykl,kmin,cervenou papriku... jinak taky jeste nesolime.... 😉
moc děkuji za rady a tipy,já koření nedávám zatím vůbec, ale chtěla jsem to jídlo něčím vylepšit.
vylespsit sa da tak ze napr osmazis cibulku a potom nanu das masko a potom podusis aj so zeleninkou...alebo sprav cestovinky z cuketovo tekvicovou omackou a posyp syrom to je fakt mnamka aj muzovi chuti..
ja ked varim pre maleho, vzdy tak nejak podvedome varim ako kekby pre seba..ze co by mne tak chutilo, ake kombinacie... 😉 a potom to vzdy chuti aj malemu
nekorenim nijak
rimmel: Solit se nemá, to máš pravdu. Ale někdy kolem 10. měsíce jsem některý věci přeci jen maličko přisolovala, páč na to jdu podobně jako Ty - aby mi to chutnalo, pak to bude chutnat i prckovi. A jelikož třeba špenát bez soli totálně odmítal (což jsem po ochutnání pochopila), tak jsem třeba zrovna tohle malilinkato přisolila. Ale třeba klasiku - maso, mrkev, bramory nebo těstoviny... to jsem nesolila vůbec. Jinak jak zmiňuješ ten sýr - zrovna v něm bývá velmi často docela dost soli, tak s tím taky opatrně. 😕
Jinak jeste k tomu spestreni mi kamoska poradila at napr tu zeleninu zaleju zloutkem a dam zapect... taky je to trosku o necem jinem.... 😉
momin a neměl by se ten žloutek uvařit. já právě nevím. ještě jsme ho nedávala, ale pamatuju si, že jsme měli hygienu na táboře a ti nám zakázali dělat vajščné omelety, protože jsme to smažili a podle nich se to má dělat 20 min v troubě 😲 co myslíte. nebylo to tžeba jenom kvůli bílku? já se pžiznám, tak moc malýmu nevařím, spíš kupuju skeeničky, ale už jsme si párkrát navařila a mám to v mražáku, tak občas mu to dávám.
Já četla v názvu Kouření pro děti 😀 😀 😀 😀 Jsem si řekla že to bude sakra zajímavá diskuse 😀
Já už mám větší,dávám jídlo co máme my,jen nekořením výrazně,jinak vše. Když byla malá tak bazalku,takový ty bio bujouny z DM do polévek a Podravku.
píšu jako tatar, omlouvám se.
Ahoj, já jsem do roka určitě nedávala sůl - doktorka mi to zdůrazňovala, že solit se jim nemá, tvrdila mi to snad i v roce a půl. Lence jsem začala solit až tak ve 2 letech - tím myslím, že sice jsem dělala jídlo společné, ale její kus masa apod. jsem neosolila atd. Polévky jsem vařila vždy nejdřív bez soli, jí odebrala a pak dosolila..
Koření - do roka je asi v pořádku kmín (dávám třeba na rybu drcený kmín), fenykl, používala jsem i červenou papriku, petrželka asi taky v pohodě.
Bazalku taky používám, ale už nevím, kdy přesně jsme začaly, jestli už před 1 rokem nebo až po.
Když byla Lenka starší, začala jsem jí do kaše dávat třeba skořici, ale pozor na reakci (alergie apod.), je dost silná. Lence to moc chutná, jen poslední dobou, když kaši jí, tak má trochu červené kolem pusy, ale jakmile se umyje, je OK. Tak jí to dávám.
Já používala je trošičku soli (fakt minimálně), majoránku do zeleninové polívečky (jakože do takové husté, ovšem nezahušťované bramboračky)... někdy jsem dělala pro sebe třeba kuřecí prsa s bazalkou, tak to dostal kousek taky... Jinak do toho roku jsem asi snad nic jinýho vůbec nepoužívala. 😵