Kdy upéct crinkles?

makkyv
6. pro 2024

Ahojda maminky, letos budu péct poprvé perníkové crinkles.
Nikde jsem za boha nenašla, kdy to začít péct, jak vydrží.
Dala bych ho na balkón. Jde mi o to, že okolo 15.12. musím poslat cukroví mamince, což je tak 2-3 dny max. kdy to tak přijde, jak jsou ty Vánoce. Když je tak toho 14. napeču jsou schopné vydržet až do štědrého dne jako třeba pracny a tak?
Děkuji mockrát. A hezké svátky 🥰❤️

lv
7. pro 2024

Klidně můžeš i teď, vydrží.

alice180
7. pro 2024

Já teda crincles dělam opravdu až těsně před Vánoci -21.

miryp
7. pro 2024

Crinkles nepeču, protože jsou za chvíli jako beton a těsně před Vánoci už se s ničím plácat nechci. Peču místo toho popraskané sušenky z blogu Laskominy od Maryny, které vypadají stejně, chutnají skvěle a vydrží měkké, dokud se nesní. Přizpůsobuji si příchutě podle sebe. Loni jsem dělala dle Maryny ty čokoládovo-pomerančové a druhé jsem udělala kokosovo-citronové. Letos udělám i perníkové.

alice180
7. pro 2024

@miryp už si to někde psala a vyzkouším je. Díky za tip.

makkyv
autor
7. pro 2024

@miryp Aha 😔 no ja chtěla právě hlavně ty perníkové, ona ma jen ty pomerančové😔 jsem nevěděla, ze vydrží jen takovou chvilku 😔

miryp
7. pro 2024

@makkyv však ti píšu, že si ty pomerančové upravuji na jiné příchutě ;)

miryp
7. pro 2024

@alice180 určitě vyzkoušej, jsou fakt dobré a moc mě na tom baví, jak málo surovin potřebuješ na to, abys měla plech sušenek. Když jsem chtěla letos po dětech, aby si vybraly druhy, které určitě chtějí, tak dcera jako první ukázala právě na ně.

lvl16
7. pro 2024

No za mě ideálně nikdy, protože dobré jsou jen chvilku :D.

makkyv
autor
7. pro 2024

@miryp Jsem přehlédla, omlouvám se. 🙂

@lvl16 no si říkám, že na to asi tedy prdim. Dělat je 20. někdy se mi fakt už nechce a to bych nedala ani poslat te mamči, takze nevim no🤧😀

miryp
7. pro 2024

@makkyv v pohodě, jen jsem tím chtěla říct, že perníkových se vzdávat nemusíš a klidně je můžeš péct rovnou. Podle tohoto receptu prostě měkké budou ;) Jen místo kakaa dáš mouku navíc a místo pomerančové kůry perníkové koření, popř. obojí, podle toho, zda máš či nemáš ráda v perníku vůni citrusů ;)

rayasisu
7. pro 2024

Loni jsem je pekla brzo a opravdu nevydržely. Buď těsně před nebo vůbec. My je máme moc rádi, ale to loňsko mě zklamalo, že letos se o ně ani pokoušet asi nebudu....

elesse
8. pro 2024

Crinkles na vanoce nepecu, jsou pak tvrde🙂

corry21
8. pro 2024

Já jsem je pekla dnes, ale nám nevadi že jsou pak tvrdší, prostě jak susenky 🙂

drtatko4
9. pro 2024

@makkyv Já jsem pekla včera. Ty které jsem schovala, tak ty vydrží až do Vánoc 🙂

makkyv
autor
16. pro 2024

@drtatko4 Holky tak jsem je poprvé zkusila jen na chuť a jsou výborné, dělala jsem pernickove, dcerka se u toho zabavila a hned byly hotové. Tak je udělám jeste 23. 🤣🥴