Ahojda maminky, letos budu péct poprvé perníkové crinkles.
Nikde jsem za boha nenašla, kdy to začít péct, jak vydrží.
Dala bych ho na balkón. Jde mi o to, že okolo 15.12. musím poslat cukroví mamince, což je tak 2-3 dny max. kdy to tak přijde, jak jsou ty Vánoce. Když je tak toho 14. napeču jsou schopné vydržet až do štědrého dne jako třeba pracny a tak?
Děkuji mockrát. A hezké svátky 🥰❤️
Já teda crincles dělam opravdu až těsně před Vánoci -21.
Crinkles nepeču, protože jsou za chvíli jako beton a těsně před Vánoci už se s ničím plácat nechci. Peču místo toho popraskané sušenky z blogu Laskominy od Maryny, které vypadají stejně, chutnají skvěle a vydrží měkké, dokud se nesní. Přizpůsobuji si příchutě podle sebe. Loni jsem dělala dle Maryny ty čokoládovo-pomerančové a druhé jsem udělala kokosovo-citronové. Letos udělám i perníkové.
No za mě ideálně nikdy, protože dobré jsou jen chvilku :D.
@makkyv v pohodě, jen jsem tím chtěla říct, že perníkových se vzdávat nemusíš a klidně je můžeš péct rovnou. Podle tohoto receptu prostě měkké budou ;) Jen místo kakaa dáš mouku navíc a místo pomerančové kůry perníkové koření, popř. obojí, podle toho, zda máš či nemáš ráda v perníku vůni citrusů ;)
Loni jsem je pekla brzo a opravdu nevydržely. Buď těsně před nebo vůbec. My je máme moc rádi, ale to loňsko mě zklamalo, že letos se o ně ani pokoušet asi nebudu....
Crinkles na vanoce nepecu, jsou pak tvrde🙂
Já jsem je pekla dnes, ale nám nevadi že jsou pak tvrdší, prostě jak susenky 🙂
Klidně můžeš i teď, vydrží.